Libera Practica

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
azzi9

Libera Practica

Post by azzi9 » 09 Jul 2005, 23:09

Cine poate sa-mi spuna si mie care este numarul legii care stipuleaza in ce conditii poti obtine aviz de libera practica, sau daca este necesar pentru anumite activitati pe care le prestezi acasa (ex. meditatii, colaborari cu diferite firme).

Poate imi puteti da si cateva informatii despre modalitatea de obtinere a avizului si in consta.

Va multumesc

croc

Post by croc » 10 Jul 2005, 13:06

cred ca ai nevoie de LEGEA nr. 300 din 28 iunie 2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent

citeste-o, si daca ai nelamuriri, revino!

sansiro

Post by sansiro » 10 Jul 2005, 13:36

vreau sa cred ca este o eroare materiala in acel "revin-o!"...
Legea cu pricina se refera intr-adevar la PFA (persoana fizica autorizata) insa nu stiu daca avizul de libera practica se confunda cu autorizarea persoani fizice sa desfasoara activitati liberale. Spre exemplu medicul va trebui sa aiba acest drept de libera practica in conformitate cu legea speciala privind exercitarea profesiei de medic.
Respecte

croc

Post by croc » 10 Jul 2005, 13:53

da, asa sa crezi! :mrgreen:
imi cer scuze, il voi modifica, am gresit cand l-am scris dezlegat :oops: :oops: :oops: !

azzi9

Post by azzi9 » 13 Jul 2005, 22:48

Buna din nou.

Am citit legea dar... dar nu stiu daca in cazul meu se aplica.
Eu lucrez la domiciliu (procesare date) pentru o firma romano-italina. Sunt platita lunar (in functie de cat lucrez). as dori sa stiu daca pot sa imi optin acest certificat de libera practica care sa imi asigure drepturile de acolo (pensie, servicii medicale, etc.); Tin sa precizez ca nu am nici un contract de colaborare cu firma.

Post Reply