director executiv nedenuntare

Discutii privind Dreptul Penal
alin_2003

Post by alin_2003 » 18 Jun 2005, 13:26

Si eu cred ca atitudinea administratorului nu este o cauza, ci o simpla conditie care favorizeaza producerea rezultatului. Nu se poate spune ca el "pricinuieste o paguba" in sensul art.214.

sansiro

Post by sansiro » 22 Jun 2005, 15:34

Draga Sofia,
Nu poate fi vorba de tampenia intrebarii, in ceea ce ma priveste. Dar este util de semnalat ca in cazul aratat de tine, directorul nu are latura obiectiva pe care o reclama textul de la art. 214.
El nu a facut nimic.

sofia

Post by sofia » 22 Jun 2005, 15:44

sansiro wrote:Draga Sofia,
Nu poate fi vorba de tampenia intrebarii, in ceea ce ma priveste. Dar este util de semnalat ca in cazul aratat de tine, directorul nu are latura obiectiva pe care o reclama textul de la art. 214.
El nu a facut nimic.
Pai tocmai asta este ca nu a facut nimic... :grin:

...desi avea obligatia legala si contractuala (contract de munca, mandat etc) de a administra bunurile din patrimoniul societatii ca diligenta maxima.

Cand am pus intrebarea initiala am facut-o pentru ca gasisem o speta si aveam ceva nedumeriri (nu ca acum mi le-as fi clarificat... :grin: )

Daca o mai gasesc va spun.

Cat despre "latura obiectiva a directorului"...nu stiu, unii zic ca o are...altii zic ca n-o are...! :|

sansiro

Post by sansiro » 23 Jun 2005, 11:49

Nu stiu la ce te referi tu prin "latura obiectiva" dar...

sofia

Post by sofia » 23 Jun 2005, 14:35

Ma refer la faptul ca latura obiectiva are infractiunea nu subiectul activ.

sansiro

Post by sansiro » 23 Jun 2005, 14:50

am sa reformulez: Directorul nu a comis actiuni care sa intruneasca cerintele prevazute de lege pentru latura obiectiva a infractiunii. o sa am grija pe viitor sa ma exprim in asa fel in cat sa nu mai ai dubii iar chestiunile subintelese sa fie eliminate. Ma voi face inteles nu "subinteles".

sofia

Post by sofia » 23 Jun 2005, 16:34

A fost o gluma Sansiro, sper ca nu te-ai suparat!

ADR

Post by ADR » 23 Jun 2005, 20:20

sansiro vrea sa spuna ca pagubele create societatii au fost produse sau s-ar fi produs indiferent de interventia sau neinterventia directorului

sansiro

Post by sansiro » 24 Jun 2005, 09:13

Iata un om "intelegator" (care intelege).
:-D

Post Reply