Sistemul juridic, se stie ca este compus, in marea majoritate, din oameni care nu-si doresc sa se schimbe ceva.
S-au obisnuit asa si le este bine.
Dar, cum sunt fortati sa o faca, mereu spun: asta-i tot ce se poate face, nu ne cereti mai mult!
Si vin INM-istii, care stiu sa lucreze pe calculator, folosesc Internetul, stiu limbi straine etc, ceea ce inseamna ca SE POATE MAI MULT SI MAI REPEDE!
Normal ca deranjeaza, asa ca incep barfele, care suna cam asa: nu se integreaza in colectivitate, sunt increzuti, se incurca in detalii fara rost si o dau in bara in lucruri simple, nu au experienta si noi nu-i invatam nimic pentru ca ne trateaza de sus etc.
sondaj examen iunie
Sunt absolut de acord ca la vremuri noi trebuie oameni noi , dar cred ca timp de cateva luni atat absolventii INM cat si cei intrati direct pe post ar trebui sa intre in complet impreuna cu un veteran . Nu sunt bune nici teoria fara practica , nici practica fara teorie , Amintiti-va cum ati fost la inceputul carierelor voastre. Eu cel p[utin , desi am terminat Univ. Bucuresti , in mod onorabil , cand m-a pus maestrul meu sa fac un apel declarativ , habar nu am avut cum trebuie sa arate .
Cat despre absolventii INM , cei mai multi pacatuiesc la capitolul " calm, rabdare si politete " - mentionat in Reg. de ordine interioara .
Un ex. de gafa INM : sa certi avocatul ptr. ca nu are capat de cerere ptr. tranzactie.
Cat despre absolventii INM , cei mai multi pacatuiesc la capitolul " calm, rabdare si politete " - mentionat in Reg. de ordine interioara .
Un ex. de gafa INM : sa certi avocatul ptr. ca nu are capat de cerere ptr. tranzactie.
sondaj examen iunie 2005
Sofia wrote:Hunter, nu stim sa calculam pensiile si de asta nu raspundem.
Cauta si tu un site specializat pe problema asta.
Pun si eu o intrebare sa nu mai incep un topic nou.
Daca tot s-a inceput acest subiect cu sondaj pentru examenul din iuie 2005, care credeti ca va fi rezultatul la examenul de admitere din septembrie?
In privinta examenului din septembrie de la INM este foarte greu sa faci previziuni pentru ca va fi total diferit de examenele de pana acum.
Sim cu totii ca TREBUIE sa se ocupe cea mai mare parte din locuri si asta se va incerca dar, nu poti pierde din vedere faptul ca au aparut elemente de noutate care pot crea mari surprize.
Cand spun ca trebuie sa se ocupe locurile ma refer la faptul ca INM-ul este calea normala de acces in magistratura si daca nu se vor ocupa locurile atunci va fi un semnal de alarma foarte serios in legatura cu modul de organizare a examenelor.
Nu cred ca are rost sa comparam examenele pe post cu cele de admitere la INM.
Ma indoiesc ca isi va permite cineva ca-si bata joc de INM-isti cum se face cu cei de la examenul pe post.
Sim cu totii ca TREBUIE sa se ocupe cea mai mare parte din locuri si asta se va incerca dar, nu poti pierde din vedere faptul ca au aparut elemente de noutate care pot crea mari surprize.
Cand spun ca trebuie sa se ocupe locurile ma refer la faptul ca INM-ul este calea normala de acces in magistratura si daca nu se vor ocupa locurile atunci va fi un semnal de alarma foarte serios in legatura cu modul de organizare a examenelor.
Nu cred ca are rost sa comparam examenele pe post cu cele de admitere la INM.
Ma indoiesc ca isi va permite cineva ca-si bata joc de INM-isti cum se face cu cei de la examenul pe post.
sonda eamen iunie
S-a anuntat inca din primavara ca nu mai au cum sa plateasca noi magistrati ca sunt "saracuti".
Eu una am invatat un an intreg dar dupa ce am vazut ca a fost in martie cred ca ma pot astepta la orice. Oricum, vreau sa ma duc inainte cu capul sus
Eu una am invatat un an intreg dar dupa ce am vazut ca a fost in martie cred ca ma pot astepta la orice. Oricum, vreau sa ma duc inainte cu capul sus
Uitati ce am gasit pe ordinea de zi a sedintei CSM din 8 iunie 2004:
XXII.Nota Directiei inspectiei judiciare nr. 1320/DIJ/408/ST/2005 privind verificarea aspectelor sesizate de candidatii respinsi la concursul de admitere in magistratura din data de 19 martie 2005
Si am mai gasit si asta....
XIV.Punctul de vedere al Directiei legislatie, contencios, documentare si relatii cu publicul inregistrat sub nr. 355/14610/L/395/ST/2005, referitor la posibilitatea mentinerii in activitate a magistratilor pensionari, pana la implinirea varstei de 68 ani si cumularea pensiei cu salariul
XXII.Nota Directiei inspectiei judiciare nr. 1320/DIJ/408/ST/2005 privind verificarea aspectelor sesizate de candidatii respinsi la concursul de admitere in magistratura din data de 19 martie 2005
Si am mai gasit si asta....
XIV.Punctul de vedere al Directiei legislatie, contencios, documentare si relatii cu publicul inregistrat sub nr. 355/14610/L/395/ST/2005, referitor la posibilitatea mentinerii in activitate a magistratilor pensionari, pana la implinirea varstei de 68 ani si cumularea pensiei cu salariul
Stie cineva ceva in legatura cu rezultatul acestei "verificari"Excalibur wrote:Uitati ce am gasit pe ordinea de zi a sedintei CSM din 8 iunie 2004:
Cum influenteaza examenul din 25 iunie?