facturi!

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
sebi77

Post by sebi77 » 21 Jun 2005, 16:08

mariusms wrote: Baietas, sper ca este o gluma proasta din partea ta.

Ce e ala invoice? Are vreo valoare contabila? Te inregistrezi cu ea in contabilitate?...

kinga

Post by kinga » 21 Jun 2005, 16:15

Invoice = factura, lista de marfuri.
Exista anumite programe de contabilitate care iti permit sa intocmesti factura = invoice direct in limba engleza, in EUR sau USD. Dar, pe langa acest act trebuie sa emiti o factura in lei, avand in vedere dispozitiile legale potrivit caruia "actele contabile se intocmesc in lei"

mariusms

Post by mariusms » 21 Jun 2005, 16:15

Wittmann a pus o intrebare si i-am raspuns. Iar tu apeleaza regulile comertului exterior, pentru ca dupa raspunsurile rautacioase pe care le dai, inseamna ca esti atoatestiutur.
Sper ca nu te-ai suparat, dar ti-am raspuns in stilul tau. :lol:

sebi77

Post by sebi77 » 21 Jun 2005, 16:24

1. Eu nu spun ca nu se poate emite invoice.... Eu spun ca nu are nici o valoare contabila ... Nu te poti inregista cu operatiunea pe baza de invoice... Mai mult decat atat daca primesti o suma de bani reprezentand invoice nr. ??? s-ar putea sa te trezesti ca suma respectiva la un control fiscul sa ti-o ia ca avans ...
2. Facturile se pot emite si in valuta .... Eu emit facturi fiscale in valuta de 5 ani ....(pentru transport marfa) . Unde scrie ca facturile fiscale se emit numai in lei?

PS

Cica eu am "as fi" terminat RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE (asa scrie pe diploma de licenta).... mariusms nu ma inveti niste contabilitate in comert exeterior ca vad ca esti maestru

mariusms

Post by mariusms » 21 Jun 2005, 17:19

Ai inteles exact pe dos mesajul meu. No offence :grin:

mariusms

Post by mariusms » 21 Jun 2005, 20:57

Sebica, uite cum sta treaba. Pe noi juristii ne intereseaza facturile prin prisma Codului comercial. de aceea i-am raspuns d-lui Wittmann pozitiv, pentru ca este avocat si sunt convins ca il interesa daca un invoice este sau nu mijloc de proba. La noi conteaza sa fie acceptate.
Din punct de vedere contabil, ce sa zic, normal ca trebuie sa imbrace forma prevazuta de Codul fiscal si de Normele metodologice respective (care or fi ele).
Referitor la rugamintea ta, nu cred ca pot sa fac eu mai mult decat au facut sau n-au facut profesorii tai de la facultate. :-P

Post Reply