DE CE??????

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
anda2happy

DE CE??????

Post by anda2happy » 29 May 2005, 22:14

De ce se inghesuie toata lumea la INM? Sunt salariile asa mari sau e pasiune? E cel mai bine judecator/ procuror sau e mai bine decat in alte parti??? :? :? :?

adi_avo

Post by adi_avo » 29 May 2005, 22:31

Pt stabilitate, bani si prestigiu...asta in mare

anda2happy

Post by anda2happy » 29 May 2005, 22:39

stabilitate? da! ai toate sansele sa ramai in cine stie ce colt uitat de lume...ca doar nu toata lumea e judecator sau procuror in marile orase ale tarii
bani? sa zicem! desi un avocat poate castica intr-o luna cat castiga un magistrat intr-un an
iar prestigiu...? cam asta e tot ce a ramas intr-o lume atat de corupta....
:( :( :(

fira

Post by fira » 29 May 2005, 22:57

pai nu se inghesuie nimeni la inm, tie asa ti se pare?
eu m-am inghesuit pentru ca-s fete frumoase acolo 8O

anda2happy

Post by anda2happy » 29 May 2005, 23:08

:-D :-D :-D
cum nu se inghesuie lumea??? 2500 (cu aproximatie) de candidati??? august anul trecut
oricum mi0s placut raspunsul tau, fira!

cumintzica

Post by cumintzica » 30 May 2005, 10:20

nu se inghesuie, ci se incearca, la fel cum se incearca si in alte domenii ale dreptului: se cauta posturi de juristi, se incearca la barou, etc. daca s-ar ighesui lumea cu adevarat, s-ar ocupa locurile in fiecare an...ceea ce nu se intimpla. si ce daca participa 3500 absolventi din toata tara? majoritatea nici nu se pregatesc ca lumea.....dovada ca doar 10% au trecut de grila anul trecut....

anda2happy

Post by anda2happy » 30 May 2005, 11:29

apropo de ce zici tu Cumintzico...intr-adevar se incearca sa se intre la inm? eu la asta ma refeream cand imi si va puneam DE CE-urile alea...
de ce incearca lumea si ma refer la cei care nu prea au habar cu ce se mananca acest examen.... nu inteleg de ce se duce lumea "sa vada cum e"..chiar am primit acest raspuns de la un prieten...pai ori te duci cu convingerea ca ai totusi niste sanse sa iei ori mai bine economisesti 3.5 mil si nu mai pierzi timpul de pomana. nu zic ca toti cei care se duc ar trebui sa fie ferm convinsi ca vor lua...totusi vorbim de examenul la INM dar macar sa stie ca au depus un efort considerabil si ca intr-adevar nu incearca degeaba!
daca simte cineva nevoia sa ma contrazica....va rog .Poate imi schimb parerea

gavril

Post by gavril » 30 May 2005, 11:58

oricine are niste bani la dispozitie poate sa se duca sa vada cum e. Si e chiar recomandabil asta .. pt. ca vede nivelul lui fata de nivelul cerut pt. examenul respectiv, poate sa se pregateasca mult mai bine pt. urmatorul, poate sa stie cat mai are pana va ajunge la nivelul cerut pt. promovare, si poate sa-i mai scada aroganta si superioritatea (daca le are) cand va vede rezultatul.

innuenda

Post by innuenda » 30 May 2005, 13:13

Gavrile, mi-a placut raspunsul tau! :-D Mai ales la faza cu superioritatea. Trebuie sa recunosc faptul ca si mie mi-a mai stirbit-o putin intalnirea cu examenul asta! Deci dati cu totii la INM!

cumintzica

Post by cumintzica » 30 May 2005, 13:26

Gavril wrote:oricine are niste bani la dispozitie poate sa se duca sa vada cum e. Si e chiar recomandabil asta .. pt. ca vede nivelul lui fata de nivelul cerut pt. examenul respectiv, poate sa se pregateasca mult mai bine pt. urmatorul, poate sa stie cat mai are pana va ajunge la nivelul cerut pt. promovare, si poate sa-i mai scada aroganta si superioritatea (daca le are) cand va vede rezultatul.
ca sa-i scada superioritatea ca urmare a rezultatului ar trebui sa se si pregateasca pentru acel examen cu toata seriozitatea....altfel, daca inveti doar cu 2 luni inainte nu vad ce releventa poate avea prezenta ta la examen....nu poate sa-ti demonstreze decat ca nu esti supraom, si daca voiai sa intri trebuia sa te apuci mai din timp. de ce sa facem lucruri doar de dragul de a nu sta degeaba? ori te apuci serios de ceva (fie ca se cheama INM, avocatura, notariat sau orice altceva) ori te lasi pagubas....asta e filosofia mea.

omul-simplu

Post by omul-simplu » 30 May 2005, 13:55

fiecare dintre noi avem ambitii ,dorinte de a ne realiza in viata pe plan material sau profesional , toti incercam sa ocupam o pozitie mai buna intr-un domeniu sau altul , unii merg la examene sperand sa aiba noroc de un subiect usor sau de un subiect pe care il stapanesc mai bine (uneori unii chiar au norocul acesta). Faptul ca se inscriu asa de multi inm este speranta fiecariuia intr-o viata mai buna :? :mask:

marylin

Post by marylin » 30 May 2005, 14:04

CE INTREBARE STUPIDA ! Pai nu e clar ? Daca nu ai bani si relatii, cum naiba sa ajungi sa profesezi? Pentru majoritatea e singura sansa.

anda2happy

Post by anda2happy » 30 May 2005, 14:51

nu cred ca daca nu ai bani si relatii nu ai nici o sansa sa profesezi! :-? :-? daca esti bine pregatit, ai rabdare ,putin noroc (si sa nu se inteleaga pile) si mai ales vrei cu adevarat poti sa reusesti. eu cunosc astfel de persoane deci se poate. nu mi se pare ca magistratura e singura sansa pentru un absolvent de drept.

marylin

Post by marylin » 30 May 2005, 16:34

HA, HA! Ce copil esti!

Luciann

Post by Luciann » 30 May 2005, 16:51

Ba are dreptate. Cel putin in Bucuresti, daca esti foarte pregatiti, cum se presupune ca sunt cei care chiar au sanse de INM, poti gasi un post bunisor in avocatura. La societatile mari se da test din drept. Daca ai si un Cv bun, daca ai participat la anumite activitati prin facultate, e foarte posibil sa gasesti ceva.
Altfel cred ca sta situatia in orasele mai mici. Cu cat avocatul este mai mic cu atat iti cere mai mult ptr semnatura.
Cat despre alte posturi, de CJ sau altceva, nu rpea stiu cum e treaba, dar cred ca poti gasi. Sigur, nu din prima zi si nici daca esti logodit cu ghinionul.

Post Reply