OUG nr. 28/1999:
Art. 1
(1)Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii direct catre populatie, pentru care nu este obligatorie emiterea de facturi fiscale, sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Art. 2
(1)Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
f)activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii - bilete de acces la spectacole, muzee, expozitii, targuri si oboare, gradini zoologice si gradini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc si altele similare;
Concret:
O societate ofera servicii de internet si jocuri pe calculator...
Folosea bilete tiparite la o tipografie, inregistrate la circumscriptia fiscala de care apartine sociatatea.
La un control politie + garda financiara se costata ca nu exista casa de marcat, si se aplica amenda 80.000.000 lei -minimul pentru aceasta fapta.
Intrebare:
Activitatea societatii se poate incadra la exceptii, sau trebuia sa aiba casa de marcat?
Oricum, cred ca se va face plangere, dar are sanse de castig? in sensul anularii procesului verbal de constatare a contraventiei.
Pentru ca tot va avea de castigat.... va plati abia peste un an, sau poate chiar mai mult, cand 80.000.000 vor fi echivalentul a vreo 70.000.000 azi.
Ceva sfaturi ? Ce ar mai trebui invocat in plangere?
Casa de marcat
fgh771 si noi avem un icafe si sa stii ca nici noi nu lucram cu astfel de bilete. Sincera sa fiu nici n-am auzit sa se lucreze cu asa ceva la mine in oras. Peste tot sunt obligati sa aiba case de marcat. Si noi avem.... Asta e singura varianta pe care se poate lucra din cate stiu eu...... Si daca e ca si la noi si bar si si internet cafe, atunci pe casa de marcat tre sa fie pe departamente- adica incasarile de la bar sa fie taxate la departamentul bar si cele de la net la departamentul internet. Si e mare lucru daca la voi sunt si jocuri sa nu va ceara separat departamentele: internet si jocuri pe casa de marcat taxate separat si cu monetare separate.