PAREREA VOASTRA CONTEAZA...DECI...VA ROG..

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
master1

PAREREA VOASTRA CONTEAZA...DECI...VA ROG..

Post by master1 » 28 May 2005, 02:05

Anul acesta am licenta, la inceputul lunii iulie.
Nu ma asteptam sa mute astea examenul de admitere in INM mai devreme cu aproape o luna fata de anul trecut.
Avand in vedere cele de mai sus va rog sa va dati cu parerea; ce ar trebui sa fac:- sa dau anul acesta examen de admitere la INM?
- sa nu dau .....
Eu personal ma tem ca nu am timp de invatat pt ca, fac precizarea ca tematica pt licenta acopera cam 40% di cea pt INM.
Astept sugestii
Va multumesc!!

:( :( :(

gavril

Post by gavril » 28 May 2005, 08:47

dar de unde stii tu data examenului INM ?

cumintzica

Post by cumintzica » 28 May 2005, 09:48

nu cred ca va fi mai devreme. data examenului va fi comunicata oficial cu cel putin 3 luni inainte! prin urmare, calculeaza si tu 3 luni de acum incolo, si vezi cit iti iese....in plus, eu stiam de la decanul facultatii din Iasi, membru CSM si colaborator al INM, ca va fi pe 29 august, sau chiar pe 3 septembrie.

gavril

Post by gavril » 28 May 2005, 11:09

aceeasi logica am folosit si eu, dar ma gandeam ca poate imi da initiatorul subiectului vreo lovituta de master(1) :)

Succes la examenul de licenta, master(1.1) !

mariusms

Post by mariusms » 28 May 2005, 12:24

SECTIUNEA a II-a
Organizarea concursului

Art. 4. - (1) Concursul de admitere se organizeaza anual, la data si locul stabilite de Institutul National al Magistraturii, cu aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Consiliul Superior al Magistraturii stabileste in fiecare an numarul de cursanti, in functie de posturile de judecatori si procurori vacante, precum si de cele care vor fi infiintate.
(3) Tematica, data, locul, modul de desfasurare a concursului de admitere si numarul de locuri scoase la concurs se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii si pe cea a Institutului National al Magistraturii, cu cel putin 90 de zile inainte de data stabilita pentru concurs, si se aduc la cunostinta publica printr-un comunicat de presa.

Termenul de 90 de zile ar trebui sa curga din momentul in care se publica tematica, data, locul modul de desfasurare si numarul de locuri. Deocamdata s-a publicat doar tematica.

croc

Post by croc » 28 May 2005, 16:17

normal ca trebuie sa dai!

gavril

Post by gavril » 28 May 2005, 16:25

mariusms wrote:
Termenul de 90 de zile ar trebui sa curga din momentul in care se publica tematica, data, locul modul de desfasurare si numarul de locuri. Deocamdata s-a publicat doar tematica.
nop ..
Data afisarii tematicii, nr. de locuri, locul de desf. etc. e cel mai devreme moment de la care va incepe sa curga termenul de 3 luni.

mariusms

Post by mariusms » 28 May 2005, 18:10

Mai gandeste-te o data, G. :grin:

gavril

Post by gavril » 29 May 2005, 01:22

___________I________I_____________________________I____
................ t0........... t1.......................................... t2
ianuarie . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . septembrie

t2 - data examenului
t1 - punct de referinta (fix)
t1 - cel mai tarziu moment de la care poate curge termenul de 3 luni
t0 - data afisarii tematicii, nr. de locuri etc.
t0 este variabil fata de t2
t2 - t1 = 3 luni
t1 - este cel mai tarziu moment la care se poate afisa tematica
t0 poate fi egal cu t1 (to = t1)
t0 poate fi mai mare ca t1 (tont1)
t0 nu poate fi ma mic decat t1
um = luni sau zile
Uita-te la exprimare : "cu cel putin 90 de zile inainte de data stabilita pentru concurs". Exclude varianta afisarii cu mai mult de 90 de zile pana la examen ?
Acum e clar ca t0 e cel mai devreme punct (data) de la care poate curge termenul de 90 de zile ?

mariusms

Post by mariusms » 29 May 2005, 08:02

Gavril wrote:___________I________I_____________________________I____
................ t0........... t1.......................................... t2
ianuarie . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . septembrie

t2 - data examenului
t1 - punct de referinta (fix)
t1 - cel mai tarziu moment de la care poate curge termenul de 3 luni
t0 - data afisarii tematicii, nr. de locuri etc.
t0 este variabil fata de t2
t2 - t1 = 3 luni
t1 - este cel mai tarziu moment la care se poate afisa tematica
t0 poate fi egal cu t1 (to = t1)
t0 poate fi mai mare ca t1 (to>t1)
t0 nu poate fi ma mic decat t1
um = luni sau zile
Uita-te la exprimare : "cu cel putin 90 de zile inainte de data stabilita pentru concurs". Exclude varianta afisarii cu mai mult de 90 de zile pana la examen ?
Acum e clar ca t0 e cel mai devreme punct (data) de la care poate curge termenul de 90 de zile ?
...........si daca derivam o data in raport cu timpul aflam viteza, iar daca derivam de doua ori in raport cu timpul aflam acceleratia :grin:
Dar hai sa lasam gluma la o parte si sa citim textul. Eu am interpretat in sensul ca trebuie publicate toate datele enumerate limitativ, anume tematica, data etc pentru a incepe sa curga cele cel putin 90 de zile. Oricum, este logic sa se publice intai data examenului pentru a sti cate zile ai la dispozitie pentru a recapitula materia. QED

gavril

Post by gavril » 29 May 2005, 10:50

incapatanat, a? :grin:

Sa auzim de bine !

mariusms

Post by mariusms » 29 May 2005, 10:55

Gavril wrote:incapatanat, a? :grin:

Sa auzim de bine !
BAFTA !

gavril

Post by gavril » 29 May 2005, 10:59

Aaa .. master1 daca esti cat de cat pregatit din facultate, te descurci sa inveti la temperaturi ridicate continuu de la licenta si pana la examenul INM = n atunci ar trebui sa sustii examenul pt. ca ai sanse reale de reusita.
Daca esti mai putin pregatit din facultate, si dupa licenta vrei sa dai o raita pe la mare, sau pe la munte sau prin cluburi (discoteci. baruri, parcuri) sa te recreezi si sa inveti doar in luna de dinaintea examenului SI ai si niste bani de dat = n te poti prezenta la examen insa fara pretentia reala de a-l promova. INsa esti castigat pt. ca iti vezi nivelul de pregatire, ai experienta unui examen dat ( si conteaza mult asta) si stii ce ai de facut pt. a-l promova pe urmatorul.

Decizia iti apartine ..

simmy

Post by simmy » 29 May 2005, 11:53

Am fost in locul tau , am dat licenta in iunie iar in august pe 28 am sustinut examenul de magistratura. Tot ce pot sa-ti spun e ca l-am picat. Dar .... pt. ca exista si un dar .... invatatul m-a ajutat la angajare .... nu-ti face rau experienta unui astfel de examen ... inveti cum sa te pregatesti pt. urmatorul ... si e foarte important ... si poate ai noroc si intri din prima ... 50% e luat daca te prezinti ... daca pici si pe subiecte intri .... totul e sa vrei cu adevarat!!!!!!!

MULT SUCCES!

fgh771

Post by fgh771 » 29 May 2005, 18:15

Ce facultate faci? In cadrul carei Univ?
Mi se pare ciudat ca doar 40% din materia pentru licenta sa coincida cu cea de la INM.

Daca nu vei reusi sa te pregatesti foarte bine pentru licenta, (respectiv sa nu meriti nota 9, sau 10 pe care o vei lua), lasa pe altadata.... cu atat mai valabil cu cat nu vei lua 9 sau 10.

cann reclama .... se mai trage si saptamana viitoare..... :!:

Post Reply