Am divortat, iar hotararea este definitava.
Inca nu am facut partajul si locuiesc impreuna cu fosta sotie, care tergiverseaza cat poate de mult realizarea partajului. Toate serviciile (intretinere, telefon, cablu etc) sunt pe numele meu. Din acest motiv, de aproape un an, ex-sotia nu a mai contribuit cu nimic la intretinere si imi spune ca nu am ce face, ca trebuia sa trec cerinta de a imparti cheltuielile in cerintele de la divort si ca prin urmare nu am acte sa o fortez sa plateasca. Este adevarat, nimic in aceasta privinta nu este specificat in hotararea de divort. Este adevarat, chiar nu se paote face nimic pana cand partajul nu este definitiv? Suma de trebuie sa o platesc pentru ea este deja colosala. Si se lauda ca intentioneza sa mentina incurcatura cu partajul ani de zile...
Va multumesc anticipat.
datorii intretinere--ce pot face?
Potrivi legii iesirea din indiviziune se poate face oricand, asa ca nu vad cum ar putea fosta ta sotie sa impiedice acest lucru.
Daca reusiti sa va intelegeti in privinta partajului, faceti o conventie in acest sens pe care o autentificati la notar.
Daca nu va intelegeti, introdu o actiune in instanta si rezolva problema.
Daca ramai asa se creeaza incurcaturi.
Sigur ca poti introduce impotriva fostei sotii o actiune prin care sa ceri despagubiri pentru platile facute in folosul ei dar vor trebui dovezi si desigur o sa faci alte cheltuieli.
Daca reusiti sa va intelegeti in privinta partajului, faceti o conventie in acest sens pe care o autentificati la notar.
Daca nu va intelegeti, introdu o actiune in instanta si rezolva problema.
Daca ramai asa se creeaza incurcaturi.
Sigur ca poti introduce impotriva fostei sotii o actiune prin care sa ceri despagubiri pentru platile facute in folosul ei dar vor trebui dovezi si desigur o sa faci alte cheltuieli.
partajul si platile pe care le faci tu acum si de care beneficiaza si ea sunt doua lucruri diferite;
singura modalitate de a iesi din indiviziune, daca nu va intelegeti, este partajul;
singura modalitate de a nu mai plati si cota ei este ............ cred ca sa te muti, alta nu vad in acest moment; nu cred ca vor accepta furnizorii sa platesti cate jumatate din cheltuieli;
intr-adevar partajul poate dura mult, dar introdu cererea cel putin;
fostei sotii ii poti cere sa te despagubeasca cu contravaloarea cotei sale din cheltuieli, dar printr-o actiune separata (cred eu); daca mai stai nca doi ani, deja va incepe sa opereze prescriptia;
asa ca, cu cat vei sta in pasivitate cu atat vei cheltui mai multi bani;
singura modalitate de a iesi din indiviziune, daca nu va intelegeti, este partajul;
singura modalitate de a nu mai plati si cota ei este ............ cred ca sa te muti, alta nu vad in acest moment; nu cred ca vor accepta furnizorii sa platesti cate jumatate din cheltuieli;
intr-adevar partajul poate dura mult, dar introdu cererea cel putin;
fostei sotii ii poti cere sa te despagubeasca cu contravaloarea cotei sale din cheltuieli, dar printr-o actiune separata (cred eu); daca mai stai nca doi ani, deja va incepe sa opereze prescriptia;
asa ca, cu cat vei sta in pasivitate cu atat vei cheltui mai multi bani;
Partajul si cererea de restituire a cheltuielilor pot fi conexate, adica judecate impreuna, dar asta tine de aprecierea judecatorului.
Nu te lasa intimidat de amenintari cu tergiversarea. Asa si tu o poti ameninta cu amenda judiciara in cazul in care incearca asa ceva. Nu poti rezolva decat cu un avocat. Daca incerci singur, chiar va dura foarte mult.
Pana atunci iti sugerez sa parolezi telefonul.
Nu te lasa intimidat de amenintari cu tergiversarea. Asa si tu o poti ameninta cu amenda judiciara in cazul in care incearca asa ceva. Nu poti rezolva decat cu un avocat. Daca incerci singur, chiar va dura foarte mult.
Pana atunci iti sugerez sa parolezi telefonul.