Tot eu si tot cu vecinul!
De cand m-am mutat in noua casa acest individ imi face viata insuportabila in propria mea casa! Nu numai ca mi-a furat calul si l-a innapoiat in urma unei plangeri la politie ...la interventia acestora... MAI NOU, a inceput sa arunce ,,din cand in cand,, cu pietre pe acoperisul casei mele! ( binenteles ca am depus plangere la politie... si va lua probabil o alta amenda... )
Ce sa-i fac sa inceteze?
Pietrele aruncate nu numai ca ma deranjeaza dar produc si stricaciuni (minore acum ce-i drept.) ... sincer, nu -l mai support !
Ce sa fac sa-l potolesc pe omul asta?
distrugere
cred ca este bine sa mergeti sa faceti plangere scrisa la politie asta ca o masura de singuranta pt. ca in cazul in care conflictul va lua amploare si va degenera in ceva mai grav sa aveti totusi o dovada scrisa concreta ca aveti (ati avut probleme cu vecinul) si pe baza careia sa puteti actiona in judecata , daca politia nu va putea face nimic sau numai intra in aria ei de competenta ( sau mai rau nu este interesata).sfatul meu. 

Re: distrugere
Cred ca ar trebui sa-l actionezi in judecata la o instanta civila deoarece pe partea penala va fi mai greu sa demonstrezi degradarea sau distrugerea bunului. Cu cativa martori va fi mult mai usor pe cale civila.