Daca in actiunea introdusa nu se aduc dovezi in sustinerea actiunii, astfel incat nu reiese din actiune existenta sau inexistenta raportului juridic dedus judecatiii..........putem spune ca actiunea este neintemeiata?
Art. 1169 " reclamantului ii revine sarcina probei" ......daca nu anexeaza nici un fel de dovezi in sustinerea actiunii se poate invoca aceasta in intampinare astfel incat judecatorul sa ceara reclamntului dovedirea sustinerilor din actiune???????????????????
VA MULTUMESC DACA IMI DATI UN SFAT - CHIAR ACUM REDACTEZ INTAMPINAREA SI MI-AR FI DE FOLOS UN SFAT.
Multumesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b]
HELP! redactez acum intampinare-lipsa dov. =exceptie ??
Conform art.132 C.pr.civ, la prima zi de infatisare reclamantul ar putea obtine un termen pt. intregirea sau modificarea cererii precum si pt. a propune dovezi noi.
Nu stiu care este raportul juridic dedus judecatii, insa pentru inceput, ai putea de ex. invoca exceptia inadmisibilitatii actiunii ( coroborand ceea ce se cere cu ceea ce se dovedeste ca ar exista )poate chiar exceptia lipsei de interes, etc.
Pentru distractie, ai putea solicita , in conf. cu art.108^1 cu raportare la art.723 C.pr.civ aplicarea unei amenzi judiciare reclamantului care a introdus cu rea -credinta o cerere vadit netemeinica. Eu , de cate ori am ocazia invoc art.108^1 sau 108^3 desi instanta se face ca ploua.... si nici nu pomeneste despre o astfel de solicitare in hotararile pe care le pronunta. Insa eu perseverez chiar si pentru motivul de a-l pune pe ganduri pe adversar... uneori reusesc...
Nu stiu care este raportul juridic dedus judecatii, insa pentru inceput, ai putea de ex. invoca exceptia inadmisibilitatii actiunii ( coroborand ceea ce se cere cu ceea ce se dovedeste ca ar exista )poate chiar exceptia lipsei de interes, etc.
Pentru distractie, ai putea solicita , in conf. cu art.108^1 cu raportare la art.723 C.pr.civ aplicarea unei amenzi judiciare reclamantului care a introdus cu rea -credinta o cerere vadit netemeinica. Eu , de cate ori am ocazia invoc art.108^1 sau 108^3 desi instanta se face ca ploua.... si nici nu pomeneste despre o astfel de solicitare in hotararile pe care le pronunta. Insa eu perseverez chiar si pentru motivul de a-l pune pe ganduri pe adversar... uneori reusesc...
KKO esti tare, asta voi face si eu pe viitor!KKO wrote:Pentru distractie, ai putea solicita , in conf. cu art.108^1 cu raportare la art.723 C.pr.civ aplicarea unei amenzi judiciare reclamantului care a introdus cu rea -credinta o cerere vadit netemeinica. Eu , de cate ori am ocazia invoc art.108^1 sau 108^3 desi instanta se face ca ploua.... si nici nu pomeneste despre o astfel de solicitare in hotararile pe care le pronunta. Insa eu perseverez chiar si pentru motivul de a-l pune pe ganduri pe adversar... uneori reusesc...
re
Pe 9 am avut termen si chici ce.........procedura neandeplinita - citatia s-a intors cu mentiunea destinatar necunoscut
asta nu e prima data cand se intampla - e o poveste mai lunga care se tot repeta in diferite actiuni intre mine si respectivul) .
Baieti asta e un alt capitol din "povestea" cu executarea, care am discutat-o noi daca va aduceti aminte.
Acum mai am o intrebare la voi ca eu nu am mai intalnit sit. asta si nu stiu ce sa fac. Daca data viitoare pe acelasi motiv este procedura neindeplinita ( instanta a zis
ca-l va cita din nou si ca va afisa si la Curte ), ce pot face eu e mai bine sa ma adresez IGP sesi vorba aceea el singur si-a mentionat adresa in instanta deci politia va confirma doar ca este aceeasi, sau m-am gandit eu mai bine ii dau ceva unui vecin de-l lui si-l iau cu mine in instanta sa declare ca reclamantul este vecinul lui si ca loc.l acolo, sau s-o las asa ca va decide instanta data viitoare?

Baieti asta e un alt capitol din "povestea" cu executarea, care am discutat-o noi daca va aduceti aminte.
Acum mai am o intrebare la voi ca eu nu am mai intalnit sit. asta si nu stiu ce sa fac. Daca data viitoare pe acelasi motiv este procedura neindeplinita ( instanta a zis

Daca paratul este persoana fizica, din experienta mea iti pot spune ca instanta nu va admite citarea prin publicitate decat daca aduci dovada de la Politie.
Tot din experienta iti spun ca politia va confirma doar ca are domiciliul acolo unde stiai si tu si unde nu mai locuieste de mult.
Cere sa se afiseze citatia la "usa instantei", dar o sa te puna sa o publici si intr-un ziar.
Ai grija sa respecti termenul de 15 zile ca altfel nu va fi valabila citarea.
Tot din experienta iti spun ca politia va confirma doar ca are domiciliul acolo unde stiai si tu si unde nu mai locuieste de mult.
Cere sa se afiseze citatia la "usa instantei", dar o sa te puna sa o publici si intr-un ziar.
Ai grija sa respecti termenul de 15 zile ca altfel nu va fi valabila citarea.
re.

- Reclamantul locuieste inca la aceeasi adresa 100%;
- Paratul este o pers. fizica, iar instanta a mentionat deja ca-l va cita pe usa instantei;
- Crezi ca pot sa dau si eu un anunt prin care sa fac cunoscuta reclamantului data la care avem urmatorul termen ? Are asta importanta pentru instanta ?
Atunci cand reclamantul este citat la adresa indicata de el in cererea de chemare in judecata, iar citatia se intoarce cu mentiunea ca destinatarul s-a mutat, procedura este legal indeplinita, pentru ca schimbarea domiciliului unei parti in cursul procesului trebuie adusa la cunostinta instantei, precum si a a partii adverse prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire - sub pedeapsa neluarii ei in seama.
Ar fi cu totul hilar ca paratul sa faca demersuri pentru aflarea adresei reclamantului sau, mai rau, sa fie obligat sa asigure citarea lui prin publicitate.
In acest caz nu este nevoie nici de citarea la usa instantei. Sunt modalitati alternative de citare aplicabile numai in privinta paratului.
Iar daca nu au fost administrate probe in sprijinul unei cereri, in conditiile in care nu au fost nici macar solicitate, ea este neintemeiata.
Ar fi cu totul hilar ca paratul sa faca demersuri pentru aflarea adresei reclamantului sau, mai rau, sa fie obligat sa asigure citarea lui prin publicitate.
In acest caz nu este nevoie nici de citarea la usa instantei. Sunt modalitati alternative de citare aplicabile numai in privinta paratului.
Iar daca nu au fost administrate probe in sprijinul unei cereri, in conditiile in care nu au fost nici macar solicitate, ea este neintemeiata.