ilegal sau nu?!?!?!?!?!

Discutii privind Dreptul Penal
ADR

Post by ADR » 09 May 2005, 22:16

"prietenul" tau este norocos momentan
dar din pacate convorbirile pe internet pot fi stocate cu usurinta fie video fie transcrise si intentia de a insela se poate face destul de usor daca cineva vrea sa-l bage la racoare

dovedirea convorbirilor pe internet nu e asa de grea si foile de varsamant cocoborate cu transcrierile convorbirlor nu sunt niste probe in favoarea lui

problema este si daca el acceseaza internetul de acasa sau din alta parte pt ca providerul de intrnet are regsitrele lui de acces la net sau le poate produce relativ usor in caz ca sunt solicitate.

eu stiu pe cineva care facea tot inselaciuni pe net pana l-au prins si de atunci s-a cumintit, nu a fost condamnat dar a saracit (daca intelegi ce vreau sa spun)

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 00:07

ARD ce fel de inselaciuni facea si cum a scapat cunoscutul tau?

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 00:33

voi ceilalti ce pareri aveti?

fira

Post by fira » 10 May 2005, 00:45

fara indoiala inselaciune, posibil chiar si cu retinerea 215 alin.5.
fapta se poate proba foarte usor, site-urile de videochat stocheaza toate sesiunile tocmai pentru a identifica ulterior chathost-urile care incalca Terms of Service. Dar la cum se face cercetarea penala la noi poate are sanse sa scape :)

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 02:20

mai oameni buni, nu face videochat pe siteuri. doar intra pe siteuri cu poze si etc, comunica acolo, cand peste ceva timp se muta pe yahoo messenger.
Pe Yahoo messenger discuta cam 2-3 saptamani sau luni chiar, cica se cunosc mai bine, la care cei din afara il invita in tara lor. el spune ca nu are bani pt asta, iar ei foarte saritori se ofera sa-l ajute cu diferite sume cuprinse intre 500-5000EU. El ramane si cheltuie banii aici iar aia si alea il asteapta acolo.

newuser

HELP!

Post by newuser » 10 May 2005, 02:44

vreau raspunsuri concrete, va rog. multumesc

comisar

Post by comisar » 10 May 2005, 09:26

Ceva nu miroase bine aici,clientul nostru este prea grijuliu pentru prietenul sau si cunoaste foarte multe amanunte,parerea mea este ca el este autor sau coautor al acestor "tepe" si propun sa-l lasam in pace intrucit prin raspunsurile primite invata mai multe smecherii si stie pentru viitor cum sa se fereasca in a fi identificat.Orcum simte sula in coaste si e foarte agitat cauta cai de scapare.
Ce parere aveti ??

mariuca

Post by mariuca » 10 May 2005, 10:29

comisar de acord cu tine.....

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 11:04

comisar, tocmai, ma interesez pt ca imi este prieten. I-am spus ca sunt prea multi bani pt a fi legal si i-am spus ca e periculos dupa parerea mea.
Ne-am contrazis de multe ori pe tema asta, eu oricum nu ma bag in asa ceva din 2 motive: 1. nu am nevoie si 2. nu arat nici asa de bine incat sa ma vrea lumea din afara :)
Am postat aici pe forumul asta pt simplul fapt ca e un site in domeniu, iar el cu siguranta va citi toate posturile de aici pt ca i le voi arata eu.
Oricum mai astept pareri & sugestii.
Multumesc

dellutza

Post by dellutza » 10 May 2005, 15:31

Cu toata modestia de care da dovada ("nu arat atat de bine incat sa ma vrea lumea din afara") si eu cred ca newuser este autorul tepelor.

ainsof

Post by ainsof » 10 May 2005, 18:45

Ce conteaza, daca omul intreaba inseamna ca vrea sa se indrepte ceea ce este un lucru foarte bun.
Sunt mai multe infractiuni concurente de inselaciune si situatia este grava.
Comisarul a incercat sa te pacaleasca spunandu-ti ca faptele nu sunt grave, doar pentru a-ti afla identitatea probabil.

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 19:28

eu chiar credeam ca aici gasesc sfaturi sau raspunsuri. Chiar daca as fi eu ( cu toate ca nu sunt ) care ar fi faza?

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 19:44

inca mai astept mesaje, sugestii si sfaturi de la oricine.
Va multumesc

norocel

Post by norocel » 10 May 2005, 19:48

Newuser, cred ca tu ai inteles gresit rostul acestui forum.
Nu ne-am propus sa acordam consultanta juridica si nu asta este scopul nostru.
Noi ne dam cu parerea pe subiectele care ne intereseaza, ne contrazicem intre noi, invatam unii de la altii etc
Daca nimeni nu mai intervine in legatura cu un subiect, inseamna ca nu mai trezeste interesul.

newuser

Post by newuser » 10 May 2005, 19:52

pai uite vreau sa invat si eu de la voi, ce zici norocel? :grin:

Post Reply