Discutii privind litigiile de munca
-
croc
iap!
nu este in regula!
cautati o societate care indeplineste conditiile din codul muncii!
-
norocel
Nu eu decid!

-
viorex
daca societatea prestatoare are CAEN servicii de curatenie, birotica, nu vad nici o problema. faptul ca angajatii prestatorului efectueaza serviciile la beneficiar nu inseamna ca are loc un transfer al fortei de munca. La ORC se declara unde se presteaza serviciile la sediu sau la beneficiar.
intre prestator si beneficiar exista un contract pe o anumita suma cu care prestatorul isi plateste angajatii. singura problema este cu consultanta juridica. Am avut aceeasi discutie cu un client. I-am facut o firma ptr consultanta in management si afaceri, ceva cu calculatoare, etc. El este asociat unic nu si salariat. Ar fi stupid ca fiscul. itm-ul sa intrebe prin ce persoane se indeplineste activitatea firmei. Ptr acele activitati asociatul se deplaseaza curent la sediul beneficiarului.
-
ainsof
Daca in contract scrie ca se presteaza servicii de curatenie sau secretariat etc si daca firma prestatoare are in obiectul de activitate aceste lucruri atunci este totul legal.
Daca insa obiectul contractului il constituie punerea la dispozitia beneficiarului a unei anumite persoane care ar urma sa desfasoare o anumita activitate numai pentru beneficiar, nu mi se pare legal decat in conditiile prevazute de Codul muncii (prin agent de munca temporar).
Altfel ar trebui sa acceptam ideea ca ar fi legala "inchirierea" persoanelor.
-
liviu70
societate comerciala cu obiect de activitate -consultanta juridica?
mira-m-as!
-
norocel
liviu70 wrote:mira-m-as!
Eu nu!
-
kko
Da-i pace la FRAM sa ramana MIRAAAAAT ca au mai aparut pe piata si alte frigidere.... 8O
-
liviu70
norocel ,raspunsul care mi l-ai dat spune multe despre tine.
-
liviu70
norocel ,raspunsul care mi l-ai dat spune multe despre tine.
-
croc
exemplifica, liviu

-
liviu70
sa-ti exemplifice norocel raspunsul lui fara nici o noima.
-
norocel
Liviu explicatia este ca nu am inteles cum de nu stii ca exista deja multe firme inregistrate la RC care au ca obiect de activitate consultanta juridica.
Chiar pe forumul asta intra multi juristi care au astfel de firme.

-
murik
Norocel are perfecta dreptate, Liviule imi pare rau pentru tine insa... mai documenteaza-te si APOI mira-te !
Nu vreau sa fiu rautacios, cred ca acel contract este lovit de nulitate RELATIVA (nu poate face consultanta juridica decat daca are ca UNIC obiect de activitate asa ceva)
-
fanna
Norocel, asta e ideea, societatile ce ofera consultanta juridica, trebuie sa aiba obiect unic de activitate, si atunci cm sa mai aiba si obiecte de actvitate precum curatenia, secretariatul....deci...ceva nu e in regula.
In rest totul e legal, la o firma de consultanta in afaceri cind e vorba de anumite activitati pe care nu le pot face persoanele deja angajate, se angajeza o persoana specializata care pote sa lucreze la sediul beneficiarului.
-
liviu70
este foarte grav si ilegal.
RC nu este ICCJ.
sa faci comert cu consultatii juridice!
multe firme sa zicem de audit , consultanta in afaceri se bat cu caramida in piept ca ele ofera printre altele consultanta juridica cand ele acorda clar prin obiectul lor altceva
se poate ca o firma din acestea sa zicem ca are angajat, pentru a da consultatii juridice ,un avocat ? eu zic ca nu poate colaboreaza in baza unui contract
se .....................are angajat un consilier juridic , prin atributiile care le are poate acesta sa dea consultatii juridice altor firme in numele societatii respective, eu zic ca nu.
consultatii juridice dau numai juristii pentru ca ele au implicatii foarte mari care duc la diverse finalizari
cat priveste juristii cu societati comerciale...e de ras sa vinzi la taraba si sa dai consultatii s.a.
,