fals, uz de fals gestiune frauduloasa

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
fatalyty

fals, uz de fals gestiune frauduloasa

Post by fatalyty » 17 Jun 2004, 09:24

spuneti-mi va rog ce risc pentru delapidarea sumei de 110 milione lei prin falsificarea unor chitante , eu find angajatul unei societati comerciale, si lucrand ca agent comercial. mentionez ca pentru aceeasi fapta am mai primit in anul 2000 , 6 luni cu suspendare , iar acum am am recidivat.care este pedeapsa pe care o voi primi . mentionez ca sunt student in an terminal , credeti ca am vreo sansa sa imi termin studiile ?

RealDZA

Post by RealDZA » 18 Jun 2004, 01:17

Nu se poate vorbi de recidiva in cazul tau avand in vedere ca ai fost condamnat in 2000, iar pedeapsa nu a fost mai mare de 6 luni (art. 37 CP).

giovanni

Post by giovanni » 18 Jun 2004, 17:37

imi pare rau sa te anunt, poti lua pana la 20 de ani. pentru detalii vezi art.34 alin.(1) lit. b), 215 indice 1 alin.(1) si 288 alin.(2) Cod Penal.

bibi

Post by bibi » 21 Jun 2004, 13:51

donn Giovani fi serios!
acesta este maximul special al pedepsei, care nu se aplica asa "ca vrem noi".
in plus situatia nu este chiar asa de grava (recidiva nu exista ) asa ca daca prejudiciul va fi recuperat "un" 6luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei se da usor cu tot concursul de infractiuni cu tot :twisted:

giovanni

Post by giovanni » 23 Jun 2004, 01:07

Ei, no! D. p. d. v. legal i-am spus cat poate lua ca maxim. Ca nu se aplica, asta-i partea a doua.
AM VRUT SA-L INSPAIMANTEZ PUTIN. :P

dricaru

Post by dricaru » 04 Jul 2004, 17:04

Desio Giovanni s-a cam luat de mine intr-un alt mesaj, subliniez ca e f aproape de adevar.
La 110 mil lei cu antecedente specializate este aproape exclusa suspendarea.
Si desi nu e recidivist va opera oricum revocarea daca a savirsit cea de-a doua fapta in termenul de incercare.
Si se va aduna la noua pedeapsa.
Personal vad 3 ani si 6 luni cu executare.

bibi

Post by bibi » 05 Jul 2004, 07:53

fapta nu a fost savarsita in termenul de incercare ( 6luni+2 ani ) iar daca prejudiciul va fi recuperat susp.cond. a execut. ped. poti fi sigur ca se va acorda . insa cum bine este stiut existenta acestei institutii nu obliga instanta in nici un fel ci creaza o posibilitate acesteia ( sa o acorde sau nu)

dricaru

Post by dricaru » 07 Jul 2004, 20:47

Domn Bibi..nu inteleg de unde atzi dedus data raminerii definitive a primei condamnari de m-ati pus la punct asa rapid cu revocarea aia.. :evil: :evil: :evil:

Post Reply