cine pastreaza copilul ?

Familiei
Post Reply
gavril

cine pastreaza copilul ?

Post by gavril » 12 Apr 2005, 13:24

.. mi s-a cerut sfatul intr-o problema si nu am avut certitudinea unui raspuns (se pare ca dr. familiei .. nu e un punct forte al meu).

Avem asa : sot si sotie despartiti in fapt... care traiesc in localitati diferite .. Ei au un copil cam de 7 ani (nu stiu exact) pe care sotia l-a luat cu ea. Sotul vrea ca copilul sa stea cu el .. pt. ca contitiile de trai ale sotiei sunt precare (nu are un serviciu .. si locuiesc intr-o casa mica , zice el .. cu 2 camere locuibile.. sotia si alta familie).
Cum poate proceda ?
Eu i-am spus sa divorteze .. dar spune ca nu are bani de dat pt. asa ceva ...
Ancheta sociala e o solutie ? Se poate hotari in urma unei asemenea anchete ca copilul sa locuiasca cu tatal lui .. (parca dupa varsta de 7 ani si parerea copilului conteaza .. Nu mai stiu sigur)

Va multumesc ....

wittmann

Post by wittmann » 12 Apr 2005, 15:23

Cel/cea care intocmeste ancheta sociala nu hotaraste la cine va locui copilul (desi de multe ori acestia isi depasesc atributiile) - aceasta hotarare o ia instanta, pe baza probelor administrate (printre care si ancheta sociala). Acest mijloc de proba stabileste doar conditiile de trai ale celor doi soti si orice alte elemente sau situatii de fapt in baza carora instanta da hotararea pe care o crede de cuviinta.

gavril

Post by gavril » 13 Apr 2005, 15:29

bun .. Deci ancheta sociala cade. Sa inteleg ca ancheta sociala apare numai in faza de judecata , si ajuta instanta sa pronunte o hotarare ...
Pana aici am inteles .. Merci ..
Ancheta nu e o solutie in cazul acesta ... DAr stie cineva vreo solutie ? :(

cristinas

Post by cristinas » 14 Apr 2005, 07:19

Actiune in instanta pentru stabilire domiciliu minor. Daca minorul are doar 7 ani el nu va fi audiat de instanta. Se vor efectua anchete sociale la domiciliul partilor iar instanta va hotara in functie de acestea si de declaratiile martorilor ce vor fi audiati.
P.S. Doar minorul care a implinit 10 ani este audiat in instanta.

Post Reply