Buna ziua,
Ma numesc Alina si am 24 de ani (stiu ca ve-ti spune ca sunt destul de matura) si ai mei parinti vor sa divorteze dupa 29 de ani de casatorie....
Noi suntem 2 surori casatorite amandoua si am dori sa ne raspundeti la cateva intrebari:
1. Parintii mei au dobandit in cai 29 de ani de casatorie 2 apartamente dintre care 1 este supus legii 112 si nu se poate vinde pana in 2006 septembrie. Al doilea tatal meu se grabeste sa-l vanda inainte de divort.
2. Divortul va avea loc pe 22 Iunie si imi trebuie aceste raspunsuri la aceste probleme pana atunci daca se poate, va rog
3. Tatal meu are o concubina... cu care are 2 copii minori si locuieste cu acestia in alt oras. Deoarece s-a mutat acum 6 ani, desi nu au divortat, noi nu stim nici macar adresa lui (undeva in Galati) Noi banuim ca vrea sa se casatoreasca vara aceasta si de accea este atat de grabit sa vanda si sa faca tot
4. Acum el vrea sa vanda apartamentul fara "probleme" (cel care se poate vinde legal) si sa nu-i dea nici un ban mamei mele spunand ca cel de-al doilea ap sa-i ramana ei...cu toate problemele
5. Intrebari:
-Are voie - legal sa faca acest lucru - vanzarea ap - fara consimtamantul mamei - ea fiind trecuta in acte?
- In ce masura se poate rezolva ceva dupa divort?
- Daca mama dovedeste ca nu poate sa intretina ap in care locuieste din veniturile proprii, tatal meu are vreo obligatie la plata acestora?
- Cum se poate afla exact care sunt posesiunile tatalui meu - prin procedura legala? Cat dureaza o asemenea procedura de aflare?
- Ce drept are mama mea in ceea ce priveste aceste posesiuni?
- Tinand cont de imprejurari... tatal meu ajutandu-ne cu bani in continuare (de cand a plecat de acasa), cum putem evita o eventuala ascundere sau vindere a posesiunilor acestuia, in cazul in care situatia ia o intorsatura urata?
Va multumesc pentru tot si astept sfaturile dumneavoastra.
Alina
Parintii mei divorteaza!
1. nu poate vinde bunurile imobile comune fara acordul mamei dvs.
2. mama dvs. nu are drept la pensie de intretinere deci nu poate solicita ajutorul lui pentru a se intretine decat daca dovedeste ca se afla in incapacitate de munca din motive rezultand din casatorie
3. greu sa aflati ce bunuri are si se mai si poate sa le fi cumparat pe numele amantei asa ca nici macar nu aveti nici un drept la acestea.
2. mama dvs. nu are drept la pensie de intretinere deci nu poate solicita ajutorul lui pentru a se intretine decat daca dovedeste ca se afla in incapacitate de munca din motive rezultand din casatorie
3. greu sa aflati ce bunuri are si se mai si poate sa le fi cumparat pe numele amantei asa ca nici macar nu aveti nici un drept la acestea.