Ne-am casatorit dintr-o nebunie si acum suntem in divort. Divortul l-am intentat eu deoarece in dec. 02 ne-am casatorit iar in anuarie 03 ea a plecat in China conform vizei pe care o detinea. Anul acesta am intentat divort in luna februarie iar infatisarea este in Septembrie. Rugamintea mea este sa imi spuneti ce trebuie sa facem, si eu si ea - ce acte trebuie sa trimita pentru pronuntarea divortului de la prima infatisare.
Astept Urgent raspunsul......!!!!!
Cu deosebit respect,
Genu
divort cu reclamamtul in strainatate(chinezoaica) - URGENT!
Din cate ati scris ,daca divortul l-ati intentat dumneavoastra ,sunteti reclamantul.Daca parata nu se prezinta va fi citata de 2,3 ori iar in final prin afisare la usa instantei si prin publicitate.
Daca cea care a intentat divortul este sotia,deci reclamanta si nu poate veni, trebuie sa angajeze un avocat printr-o procura speciala care ii va reprezinta interesele.Daca nu sunt copii totul se poate termina la primul termen ,cu conditia existentei aparatorului.
Daca cea care a intentat divortul este sotia,deci reclamanta si nu poate veni, trebuie sa angajeze un avocat printr-o procura speciala care ii va reprezinta interesele.Daca nu sunt copii totul se poate termina la primul termen ,cu conditia existentei aparatorului.
In opinia mea, pentru a evita termenele foarte lungi de citare in China si daca sotia dv e de acord cu divortul, rugati-o sa trimita cuiva,cel mai bine unui avocat o procura speciala pentru a o reprezenta in procesul de divort pentru a da acordul in numele sau si a renunta la caile de atac. Daca nu exista aceasta procura si sotia nu se prezinta ar putea dura si cativa ani procesul dumneavoastra.
Imi pare rau ca va contrazic insa speriati omul degeaba .
Este adevarat ca cea mai simpla solutie este cea cu procura (eventual in aceasta sa se mentioneze ca este de acord cu divortul).
Insa, daca nu se poate prezenta si nici nu poate da procura - important este ca procedura de citare sa fie legal indeplinita .
Daca da (si as recomanda verificarea din timp a acesteia) - ar fi bine sa mergeti la termenul de judecata chiar si cu doi martori (nu se stie niciodata peste ce judecator dati si scapati din prima - in general sunt sensibili la procedura cu strainatatea)
Este adevarat ca cea mai simpla solutie este cea cu procura (eventual in aceasta sa se mentioneze ca este de acord cu divortul).
Insa, daca nu se poate prezenta si nici nu poate da procura - important este ca procedura de citare sa fie legal indeplinita .
Daca da (si as recomanda verificarea din timp a acesteia) - ar fi bine sa mergeti la termenul de judecata chiar si cu doi martori (nu se stie niciodata peste ce judecator dati si scapati din prima - in general sunt sensibili la procedura cu strainatatea)
Juristu, imi pare si mai rau sa te contrazic, dar daca omul nostru este reclamant si parata nu ar fi citata, ar fi o hotarare nula. Crezi ca se merita sa sfatuim pe cineva sa piarda timp si bani si sa intre in mari incurcaturi cand ar putea sa rezolve simplu si legal?
Daca a depus actiunea in februarie si primul termen este in vara, inseamna ca deja a inceput prin procedura cu strainatatea( China). Ca sa scurteze si sa scape de grija e bine daca ar putea avea procura speciala.
Trebuie sa se prezinte indubitabil, altfel actiunea se respinge ca nesustinuta.
Daca a depus actiunea in februarie si primul termen este in vara, inseamna ca deja a inceput prin procedura cu strainatatea( China). Ca sa scurteze si sa scape de grija e bine daca ar putea avea procura speciala.
Trebuie sa se prezinte indubitabil, altfel actiunea se respinge ca nesustinuta.