Insulte si defaimare primite prin mail
Insulte si defaimare primite prin mail
Buna ziua
Stie cineva sa-mi spuna cum trebuie sa procedez pentru plangere impotriva unei persoane ce o cunosc si care mi-a trimis un mesaj plin de insulte si injurii ?
Va multumesc.
Stie cineva sa-mi spuna cum trebuie sa procedez pentru plangere impotriva unei persoane ce o cunosc si care mi-a trimis un mesaj plin de insulte si injurii ?
Va multumesc.
Si cum faci dovada ca individul (pe care-l banuiesti) care te-a insultat si daifaimat este persoana care a scris acel inscris??? Ai facut expertiza tehnica?
Si ar mai fi un amanunt daca ai o adresa de email gen Yahoo ... Asta este free nu ai drept de proprietate asupra ei tu fiind doar utilizator. Iar daca citesti termeni cu care ai convenit atunci cand ai facut casuta pentru spam-ul si mesajele nesolicitate singura varianta este blocarea acestor adrese de email si raportarea catre proprietar a acestor abuzuri...
Sunt economist si informatician si ti-o spun ca nu prea vad nici o sansa alergi dupa potcoave de cai morti.
Un sfat daca continui sa mergi si pe care ar trebui invocat in instanta: uita-te in header-ul emailului si vezi de la ce ip s-a trimis. Poate asa ajungi la autor....
Si ar mai fi un amanunt daca ai o adresa de email gen Yahoo ... Asta este free nu ai drept de proprietate asupra ei tu fiind doar utilizator. Iar daca citesti termeni cu care ai convenit atunci cand ai facut casuta pentru spam-ul si mesajele nesolicitate singura varianta este blocarea acestor adrese de email si raportarea catre proprietar a acestor abuzuri...
Sunt economist si informatician si ti-o spun ca nu prea vad nici o sansa alergi dupa potcoave de cai morti.
Un sfat daca continui sa mergi si pe care ar trebui invocat in instanta: uita-te in header-ul emailului si vezi de la ce ip s-a trimis. Poate asa ajungi la autor....
Eu m-am adresat acestui forum fiind convinsa ca primesc raspunsuri de la persoane specializate in probleme juridice (ceea ce ma intereseaza).
Intamplarea face ca si eu sunt informaticiana, cu mare vechime.
Dar nu-i greu sa identific persoana care mi-a scris pentru ca nici nu a fost atat de inteligenta ca sa foloseasca un alt pseudo (identificator), ea si-a creat o adresa internet yahoo cu numele si prenumele ei adevarat, si am mai schimbat masaje pana acum. Stii bine ca pentru a intra pe mesageria ta trebuie sa introduci o parola stiuta numai de tine. Deci numai tu poti intra acolo.
Iar problema cu blocatul adresei am facut-o imediat.
Stiu eu ce este o adresa yahoo (si eu am doua si inca una pe hotmail.com). Dar la anumiti furnizori de acces internet (ca de axemplu AOL) IP-ul se modifica la fiecare conexiune internet, tocmai pentru a se pierde urma.
Multumesc pentru raspuns.
Intamplarea face ca si eu sunt informaticiana, cu mare vechime.
Dar nu-i greu sa identific persoana care mi-a scris pentru ca nici nu a fost atat de inteligenta ca sa foloseasca un alt pseudo (identificator), ea si-a creat o adresa internet yahoo cu numele si prenumele ei adevarat, si am mai schimbat masaje pana acum. Stii bine ca pentru a intra pe mesageria ta trebuie sa introduci o parola stiuta numai de tine. Deci numai tu poti intra acolo.
Iar problema cu blocatul adresei am facut-o imediat.
Stiu eu ce este o adresa yahoo (si eu am doua si inca una pe hotmail.com). Dar la anumiti furnizori de acces internet (ca de axemplu AOL) IP-ul se modifica la fiecare conexiune internet, tocmai pentru a se pierde urma.
Multumesc pentru raspuns.
Nu stiu Sebi. Sunt prea putin priceput .
Uite adresa mea este ceva de genul user@xnet.ro. Pai si a trebuit sa fiu abonat Connex. Oare daca fac ceva ilegal ( exemplu : am vazut la TV - comand uciderea familiei) nu pot fi gasit ?
Uite adresa mea este ceva de genul user@xnet.ro. Pai si a trebuit sa fiu abonat Connex. Oare daca fac ceva ilegal ( exemplu : am vazut la TV - comand uciderea familiei) nu pot fi gasit ?
in trecut am facut misto de cineva.... Si ii trimiteam emailuri de pe adresa fbi@fbi.gov prin care ii spuneam ca e cautata... Sigur ca daca se uita in header vedea alta adresa de ip ....
Referitor la intrebarea ta .... Da pot sa iti trimit de la orice@xnet.ro fara sa fiu abonat... connex...
Referitor la intrebarea ta .... Da pot sa iti trimit de la orice@xnet.ro fara sa fiu abonat... connex...
Cred ca e clar pentru toata lumea, ca putem vorbi de doua adrese IP :
- una cea a calculatorului (care este fixa, nu se schimba)
- alta data de Furnizorul de Acces Internet (FAI) si care se schimba la fiecare conexiune internet, dar poti cere la FAI-ul tau sa-ti dea un IP fix (aici nu intra bine inteles yahoo, hotmail si toate celelalte free).
Noi am vorbit pana acum de al doilea tip de IP.
- alta data de Furnizorul de Acces Internet (FAI) si care se schimba la fiecare conexiune internet, dar poti cere la FAI-ul tau sa-ti dea un IP fix (aici nu intra bine inteles yahoo, hotmail si toate celelalte free).
Julia350 wrote:Cred ca e clar pentru toata lumea, ca putem vorbi de doua adrese IP :
Cum adica nu se schimba adresa de ip? ai intrat vre-o data prin dial-up? Iti vand un pont: Ti se schimba de fiecare adresa de IP ceace nu se schimba este MAC placi de retea sau modemului
Sa-ti dau un exemplu:
Forwarded Message [ Save to Yahoo! Briefcase | Download File ]
X-Apparently-To: cromatic_farm@yahoo.com via 66.163.169.12; Tue, 28 Sep 2004 05:31:55 -0700
X-Originating-IP: [206.190.38.44]
Return-Path: ndaseagle2003@yahoo.comn
Received: from 206.190.38.44 (HELO web50203.mail.yahoo.com) (206.190.38.44) by mta336.mail.scd.yahoo.com with SMTP; Tue, 28 Sep 2004 05:31:55 -0700
Received: from [217.156.5.10] by web50203.mail.yahoo.com via HTTP; Tue, 28 Sep 2004 05:31:53 PDT
Date: Tue, 28 Sep 2004 05:31:53 -0700 (PDT)
From: "EcoTech" ndaseagle2003@yahoo.comn
Subject: Spam si Ddos de la IP dvs
To: cromatic_farm@yahoo.com
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-303925725-1096374713=:97525"
Content-Length: 795
adresa de la care a fost initiat acest mesaj este 217.156.5.10
Conform ripe aceasta adresa apartine :
inetnum: 217.156.5.0 - 217.156.5.255
netname: IC-NET
descr: INTERMEDIA COMMUNICATIONS
descr: CLUJ-NAPOCA, ROMANIA
country: RO
person: Tudor Papuc
address: 109, Republicii
address: Cluj-Napoca
address: 3400 Cluj, RO
phone: +40 64 190770
fax-no: +40 64 190770
e-mail: papuc@ic.ro
nic-hdl: TP380-RIPE
notify: hostmaster@rnc.ro
mnt-by: AS3233-MNT
changed: hostmaster@rnc.ro 20030616
source: RIPE
1. Asta e providerul: nu utilizatorul daca suni providerul o sa-ti spuna "nu stiu tata ca am mii de clienti" (este posibil sa-i fi atribuit lui aceasta adresa si sa poti indentifica calculatorul dar asta nu inseamna ca chiar persoana pe care o banuiesti tu ar fi scris si acel email
2. In cazul in care a folosit proxy nu ai nici o sansa... Ca nu te duci in japonia sa verifici logurile serverului respectiv....