alcoolemie luata fara vointa salariatului
Fata de imprejurarile in care a fost recoltata proba de sange in vederea "stabilirii" alcoolemiei, cred ca angajata poate depune cu succes plangere penala impotriva participatilor la aceasta barbarie, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente (asistenta care a impins-o pe un scaun si persoana care a recoltat "proba").
Solutia dupa cum o vad eu este: DAT AFARA IN SUTURI si gata ce plangeri penale si ce tribunal. Trebuie sa fi complet iresponsabil ca tu ca salariat sa vii beat manga la servici si sa mai ai si pretentia sa lucrezi.
Ca i-au luat sau nu probe biologice fara acordul lui ... ma indoiesc ca la starea de ebrietate in care se afla mai avea discernamat sa perceapa ce e aia proba biologica... La alcolemia aia individul respectiv trebuia sa fie in coma alcoloica...
Ca i-au luat sau nu probe biologice fara acordul lui ... ma indoiesc ca la starea de ebrietate in care se afla mai avea discernamat sa perceapa ce e aia proba biologica... La alcolemia aia individul respectiv trebuia sa fie in coma alcoloica...
nu sa faci ce vrei.... Ci doar "sa-l dai afara".
1.Poate sa consume bauturi alcolice unde vrea el: Baruri, discoteci, subsoluri dar nu in timpul serviciului. Cu atat mai mult daca a venit beat la servici...
2. La alcolemia aia cred ca trebuia chemata salvarea...
Eu am terminat Management si Marketing in Relatii Economice Internationale... Ca Manager eu il dau afara in suturi... nu ma intereseaza pe mine ca a consumat si a venit beat la servici sau a consumat in timpul serviciului (pai ce eu il platesc ca sa consume alcool?).
1.Poate sa consume bauturi alcolice unde vrea el: Baruri, discoteci, subsoluri dar nu in timpul serviciului. Cu atat mai mult daca a venit beat la servici...
2. La alcolemia aia cred ca trebuia chemata salvarea...
Eu am terminat Management si Marketing in Relatii Economice Internationale... Ca Manager eu il dau afara in suturi... nu ma intereseaza pe mine ca a consumat si a venit beat la servici sau a consumat in timpul serviciului (pai ce eu il platesc ca sa consume alcool?).
Imagineaza-ti ca al meu avea 0.4% alcoolemie. A venit salvarea si l-a recuperat.Norocel wrote:In domeniul sanitar ar trebui sa existe si o lege speciala care sa reglementeze situatia asta.
Adviser, si tu ai "impins" salariatul pe un scaun si i-ai recoltat probe?
Nu l-a auzit nimeni sa spuna ca nu vrea.

alcoolemie luata fara vointa salariatului
adviser45 wrote:E, ca tocmai am avut un caz similar.
In ce a constat cazul tau? A avut peste 2 alcoolemie? Tipa la cat bea de obicei, e atat de rezistenta la bautura ca la 2 alcoolemie e ca in faza euforica. Ce ma sfatuiesti sa fac?
L-as putea sfatui pe director sa ii diminueze salarul sau sa ii desfaca CIM? E legala desfacerea CIM? Ea contesta proba de sange spunand ca nu a semnat-o (bineinteles, momtata de altcineva ca are doar 4 clase) si ca putea fi schimbata pana a ajuns la IML? Exista o lege care interzice prezenta si consumul de bauturi alcoolice in timpul serviciului, dar nu ii stiu numarul. Ma poate auta cineva?
I se poate desface Cim dar i se poate aplica si o alta sanctiune disciplinara. Totul in urma unei cercetari prealabile.
O plangere penala o gasesc utila numai daca salariatul ar fi fost luat cu forta si i s-ar fi recoltat sange intr-un mod in care i s-ar fi provocat leziuni, temere , etc. etc.
Cred ca cercetarea prealabila ar putea fi facuta fara rezultatul probei de sange, pe baza celorlalte probe, pentru inlaturarea suspiciunilor.
Personal subscriu principiului inadmisibilitatii probelor obtinute ilegal, indiferent in ce cauze, penale, civile, disciplinare....
O plangere penala o gasesc utila numai daca salariatul ar fi fost luat cu forta si i s-ar fi recoltat sange intr-un mod in care i s-ar fi provocat leziuni, temere , etc. etc.
Cred ca cercetarea prealabila ar putea fi facuta fara rezultatul probei de sange, pe baza celorlalte probe, pentru inlaturarea suspiciunilor.
Personal subscriu principiului inadmisibilitatii probelor obtinute ilegal, indiferent in ce cauze, penale, civile, disciplinare....
Re: alcoolemie luata fara vointa salariatului
Orice ai face foloseste-te de proba biologica. Personal as merge direct pe desfacere.SORINUTA wrote: Ce ma sfatuiesti sa fac?
L-as putea sfatui pe director sa ii diminueze salarul sau sa ii desfaca CIM? E legala desfacerea CIM?
Nu-i contrazic pe colegii mei, ci spun doar ca judecatorul va tine seama de proba aflata la dosar.