art. 373.2 C.pr.civ.

Familiei
Post Reply
Scorpion

art. 373.2 C.pr.civ.

Post by Scorpion » 31 May 2004, 18:51

instanta de excutare sau executorul pot sa ceara date si informatii debitorului sa indice institutiil bancare und isi are deschise conturi sau sa indice lista cu mijloacele fixe si ed inventar pentru a fi supuse executarii?
Rezulta acest lucru din interpretarea art. 373.2 C.pr.civ.?
Cu stima,
ADI

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 01 Jun 2004, 14:10

Executorul poate sa ceara insa debitorul nu e obligat sa le dea. Asta in teorie.
Din practica: executorul nu cere astfel de informatii de la debitor

Scorpion

Post by Scorpion » 01 Jun 2004, 14:18

Pai executorul le cere tocmai in temiul textului lelgal! privitor la art 373.2 C.pr.civ. aca si dbitorul est cuprins in notiunea de alte persoane atunci este obligat , nrespectarea acestei obligatii atragand sanctiunile stabilit in acelasi art. cu trimitere.
ADI

P.S. Situatia este din practica! Pe mine ma interesa daca si dbitorul intra in notiuna d alte persoane avand in vedere pozitia lui in cadrul executarii!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 01 Jun 2004, 14:25

Am sunat la executorul cu care lucrez de obicei.
Zice ca debitorul nu intra la "alte persoane" pentru ca nu poate fi obligat sa-ti ofere informatii despre bunurile sale, conturi, etc in vederea executarii silite in mai mare masura decat este obligat sa-si achite datoria de buna voie.
Personal cred si eu ca daca debitorul ar fi obligat sa comunice informatiile in vederea executarii silite ne-am afla intr-o situatie chiar paradoxala, in care debitorul ar avea de suportat o sanctiune pentru ca nu se supune executarii silite in vreme ce pentru refuzul de plata nu poate fi sanctionat (decat sigur, cu executarea silita, cheltuieli de judecata, executare, etc.)
Cred deci ca textul se refera numai la terti

Scorpion

Post by Scorpion » 01 Jun 2004, 14:34

Multumsc! :)) in mare masura la fel am interprtat si eu! daca executorul are nevoi de astfel de informatii el se areseaza tertilor iar refritor la bunuri dupa somatia si dupa trecerea termenului din somati poate sa vina sa constate singur bunrile ce pot fi supuse excutarii! trebuie sa isi justifice si el onorariul care d multe ori este asa cum este, adica mare!
Cu stima, si multumesc inca o data!
ADI

Post Reply