1. Am incheiat in 2013 un contract de vanzare cumparare si intretinere (uzufruct viager) cu 2 batrani (soti de 78,79 ani )pe care ii cunosteam de 8 ani. In 2014 am fost data in judecata(pentru anularea actului pt lipsa discernamant) de fiul doamnei , cererea fiind respinsa pentru lipsa calitatii procesuale.
1. Avocatul meu a facut recurs deoarece o persoana fara calitate procesuala a beneficat de scutirea de timbru in coantum de 2700 ron , acesta solicitand restituirea sumei.
Apelul a fost respins ca fiind nefondat. In aceasta situatie trebuie sa-i platesc onorariul avocatului pt apel (500) ??? mentionez ca acesta a insistat pt apel .
2. Aceeasi persoana m-a dat din nou in judecata in 2015, cauza fiind aceeasi insa de aceasta data avand calitatea de mostenitor (ambii participanti la contract au decedat in 2015).Tin sa mentionez ca intretinatorii nu tineau legatura cu familia de ani buni,ei insiatand la semnarea contractului pentru ama ocupa de ei si pentru a primi lunar 500 ron din partea mea.
Inaintea semnarii actului doamna notar a considerat ca doamna este ok , am facut la psiholog un test pentru discernamant. Ulterior am aflat ca doamna avea dosar medical in Bucuresti pentru inceput de dementa , insa ani de zile s-a intretinut singura , impreuna cu sotul , ea ocupandu-sd de tot ce inseamna gospodarie.
As dorii sa stiu in situatia de fata , urmand ca intr-o luna sa am primul termen la al doilea proces ce sanse am sa castig ? ( tinand cont ca la semnarea contractului le-am dat 9000e ,au fost 2 martori , in plus si domnul a semnat si a fost introdus in obligatia de intretinere)
Anulare contract vanzare -cumparare si intretinere