Vecinii "ma obliga" sa le las drum de acces

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Daniel11

Vecinii "ma obliga" sa le las drum de acces

Post by Daniel11 » 26 Oct 2015, 11:52

Buna,as dori sa aflu parerea unei persoane abilitate in acest domeniu in legatura cu un drumul de acces pe care vecinii din spatele proprietatii mele il pretind.
Problema sta in felul urmator:la ora actuala exista un drum lasat de bunicii mei in mod amiabil vechilor proprietari de parcele (pentru transportul diferitelor marfuri de la camp).In momentul cand au cumparat actualii mei vecini au vazut drumul si au crezut ca este drum public nestiind defapt de acordul verbal stabilit intre bunicii mei si vechii proprietari.Tin sa mentionez urmatoarele:la ora actuala este un gard care delimiteaza curtea mea de presupusul drum si vecinul din dreapta mea, am fost la primarie si am cerut extras de carte funciara si nicaieri nu apare ca fiind drum intre mine si vecinul meu drumul terminandu-se in fata proprietatii mele, detin titlu de proprietatea in care suprafata specificata este cofirmata de topograf cu acel drum, excluzand drumul imi lipseste exact suprafata acestuia.
Vreau sa imi reconstruiesc gardul inchizand "drumul"prin urmare si accesul vecinilor din spatele proprietatii mele.As dori sa aflu daca am motive de ingrijorare in instanta deoarece presupun ca voi fi reclamat.
Am incercat sa negociez cu respectivii oferindu-le o cale de acces, dar au refuzat pretinzand ca sunt obligat sa le las drum intrucat proprietatea lor este intravilan.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Guest

Re: Vecinii "ma obliga" sa le las drum de acces

Post by Guest » 30 Oct 2015, 09:17

Daca nu au alta cale de acces, pana la urma veti fi nevoit sa-i lasati sa treaca. Mergeti la un avocat cu toate documentele(inclusiv o schita cadastrala), pentru ca raspunsul depinde de mai multi factori.
Pana atunci, puteti lectura articolele referitoare la servitute, din Nou Cod Civil.

Post Reply