Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal ca pe acelasi salariu sa se aplice porprirea de 1/3 de 2 ori pentru acelasi dosar de executare silita? Concret din salariul net de 1081 RON, angajatorul este obligat legal sa trimita direct 1/3 din salariu net (361 RON) in contul executorului, restul de 720 RON sunt virati in contul de salariu, banii sunt blocati automat de banca, banca isi retine comisionul de 32 RON, si din restul de 688 RON mai trimite in contul executorului 1/3 (230 RON), astfel incat dintr-un salariu net de 1081 RON raman cu 458 RON, adica mai putin de jumatate. Este legal asa ceva? Ce se poate face in acest caz?
In luna mai 2015 am primit 2 salarii restante de prin decembrie 2014 si ianuarie 2015, in contul meu au fost virati 1803 RON (salariul din decembrie intreg 1081 RON+ 2/3 din salariul de pe ianuarie 2015, 721 RON), 1/3 din salariul de pe ianuarie (361 RON) angajatorul a trimis-o direct in contul executorului pentru ca atunci (in luna decembrie 2014) primisese cererea de poprire pe salariu. Acesti 1803 RON au fost blocati automat de banca la care detin contul de salariu, banca a luat comisionul de 32 RON, si a virat in contul executorului 601 RON, bani care abia dupa o luna au fost virati in contul firmei de recuperare a creantei. Am luat legatura cu executorul, si mi-a restituit suma de 361 RON trimisa de angajator lor dar banii au fost blocati automat in cont, pana la incheierea dosarului de executare silita. Mi i-a dat dar tot nu i-am putut folosi inca. Totodat executorul mi-a mai returnat o suma de 361 RON, treimea blocata din salariul de pe noimebrie 2014, dar intr-un cont curent de la CEC (de la CEC Bank am luat imprumutul pentru care am dosarul de executare silita), contul curent in care trebuia sa se plateasca rata lunara. La CEC am fost cu OP-ul respectiv, dar am dat peste o angajata a bancii care nu a fost capabila sa ma ajute, care m-a trimis in alta parte. Prin urmare nici suma de 361 RON nu a ajuns la mine, momentan nici nu stiu unde sunt acei bani.
Stiu ca am si partea mea de vina (ca nu am reusit sa gasesc un job ani de zile ca sa pot plati rata), dar nu mi se pare ca a fost tocmai normal ce mi s-a intamplat dupa ultimile 3 salarii primite. Adica stiu ca legal se pot retine doar 1/3 din salariu, prin urmare ar trebui aplicata poprirea doar pe card (ca pe card pot sa primesc poate si alti bani care sunt blocati permanent), in schimb angajatorul in afara de salarii si alea restante de vreo 4-5 luni nu are ce sa imi datoreze, logic NU?
poprire cont si salariu
Re: poprire cont si salariu
Puteti formula contestatie la executare, in termenul legal.