poprire pe salariu

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
cristian c

poprire pe salariu

Post by cristian c » 01 Apr 2015, 10:00

Buna ziua am si eu o nedumerire , firma unde lucrez eu a primit astazi o instiintare precum ca daca nu plateste o anumita datorie la care eu am fost obligat prin hotarare judecatoreasca sa o platesc(amenzi circulatie) , li se va bloca conturile lor , adica firmei , au primit si un termen de 15 zile . Bun acum intrebarea mea este au dreptul sa blocheze conturile firmei sau doar ca firma sa vireze un procent lunar din salariul meu ? Multumesc anticipat .

BEJ

Re: poprire pe salariu

Post by BEJ » 01 Apr 2015, 10:58

Buna ziua, din pct de vedere legal firma poate fi executata silit daca nu isi indeplineste obligatiile de tert poprit in termenul stabilit de lege, respectiv sa infiinteze poprirea in cuantum de 1/3 din venitul d-voastra pana la achitarea debitului. Insa acest lucru se poate intampla doar dupa ce se va face validarea popririi si nu inainte.

cristian c

Re: poprire pe salariu

Post by cristian c » 01 Apr 2015, 18:11

cei de la firma sustin ca le opreste lor toata suma si dupa ei trebuie sa imi opreasca mie cea ce mi se pare aberant sa blochez conturile unei intregi companii pentru un angajat , eu sunt de acord sa platesc dar esalonat nu tot o data.

Post Reply