Inselatorie sau abuz de incredere

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Andrei30

Inselatorie sau abuz de incredere

Post by Andrei30 » 22 Jan 2015, 02:34

Va rog sa ma ajutati cu un sfat...mai pe scurt sa va spun patania mea:
In anul 2009 o colega de munca a sotiei mele,i-a cerut ei sa o gireze la Bank Post pentru un mic credit in valoare de 1500 lei,sotia imi spune si mie si ce sa zicem hai sa o ajutam.Zis si facut sotia o gireaza iar in vara anului trecut ne vine acasa un plic prin care avem de plata (noi) suma de 2700 lei,mergem impreuna la aceasta buna colega iar ea isi angajamentul ca va plati.Mentionez ca acum sotia este in ultima luna din cei 2 ani de crestere copil...si am inteles ca nu se poate pune poprire pe acest venit.De curand mai precis saptamana trecuta am luat decizia de a vinde autoturismul personal care se afla la finante si inscrisa pe numele sotiei,toate bune si frumoase vindem aceasta masina joi si vineri mergem sa depunem acte in vederea ridicarii unui certificat fiscal acesta fiindui necesar cumparatorului pt a o trece pe numele sau.De acolo suntem instiintati ca nu ni se elibereaza acest certificat.Mentionez ca in aceeasi zi de vineri am innapoiat toti banii incasati pe masina si acum o avem in continuare fiind in imposibilitatea de a o mai vinde cred,deoarece un executor judecatoresc a suspendat dreptul sotiei mele de a da acest act.OARE ESTE LEGAL ???Bineainteles am sunat si mi sa spus ca acea mica suma sa transformat in aproximativ 5000 de lei si ca sa faca aceasta deblocare trebuie cat mai repede sa platim macar suma de 2400 lei si el va anula aceasta restrictie,si tot el spunandu-mi ca deja sa facut poprire pe salariul colegei (faptasei),dar in conturile lui nu a intrat nici un ban.Va rog sa ma ajutati cum pot proceda,sau ce cale sa urmez...mii de multumiri.

Leon Carmen

Re: Inselatorie sau abuz de incredere

Post by Leon Carmen » 22 Jan 2015, 09:38

E posibil ca aceasta datorie sa fie prescrisa, daca faceti vreo plata veti repune in termenul de prescriptie datoria. Colega poate face contestatie la executare invocand prescriptia. Trebuie verificate insa actele.

Post Reply