O agentie de turism ne tot amana restituirea unei sume

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
IrinaM

O agentie de turism ne tot amana restituirea unei sume

Post by IrinaM » 19 Dec 2011, 22:53

In data de 01.09.2011, s-a achizitionat un pachet de servicii turistice pentru un sejur Londra in perioada 14-17 noiembrie 2011, pentru 2 persoane. Pachetul a fost achitat integral in 01.09.2011, dupa cum urmeaza: - vouchere coolbuy - suma de 688 RON - plata cash pentru diferenta oferta - 180 euro.
Din motive obiective, generate de modificarea orarului de zbor, am renuntat la sejurul contractat(deoarece timp de o luna de zile agentia Shell Tour nu a venit cu o alternativa) fara a fi necesare plata de daune si cu rambursarea integrala a sumelor platite agentiei(de comun acord). In acest sens, agentia a emis o dispozitie de plata in data de 03.11.2011, cu data de plata 11.11.2011. Dispozitia de plata nu a fost achitata in termen. Dupa contactarea repetata a agentie, ni s-a emis in cele din urma o factura storno in 21.11.2011, cu data de plata 30.11.2011(penalizari de 1% pe zi pentru depasiri). La emiterea facturii s-a comunicat agentiei preluarea gresita a contului bancar si retransmiterea contului bancar valid Factura storno nu a fost achitat si dupa contactarea agentiei in repetate randuri ni s-a propus o noua modalitate de rambursare in transe: - prima transa: 02.12.2011 - neachitata (s-a contactat agentia din nou, cu raspunsul ca vom primi banii integral in a2a transa) - a doua transa - 09.12.2011. La data de 19.12.2011 sumele nu au fost rambursate, si nici agentia nu a furnizat vreo explicatie (nici nu a raspuns la solicitarea noastra telefonica si prin e-mail).

C_A_Coltuc

Re: O agentie de turism ne tot amana restituirea unei sume

Post by C_A_Coltuc » 04 Jan 2012, 10:51

Ar trebui sa incepeti procedurile de recuperare creante

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Jan 2012, 11:32

Mergeti la ei la sediu si le cereti sa va achite imediat suma de bani datorata, spunandu-le ca in caz contrar veti merge direct la politie pentru a depune plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in contracte prevazuta de art.215 al.3 Cod penal, pretinsa modificare a orarului de zbor, reprezentand o modificare unilaterala a insasi contractului.

Daca refuza si nu va achita imediat banii (in numerar) mergeti la politie si depuneti plangerea penala, cat timp nu dispare agentia, asa cum au "disparut" si altele.

ionela30

O agentie de turism ne-a spus ca e valabil pasaportul

Post by ionela30 » 22 Dec 2014, 12:42

Buna ziua
In iulie 2014 am achizitionat un sejur in dubai. Agentia ne-a asigurat ca este valabil pasaportul temporar fapt pt care noi nu ne-am mai documentat din alta parte(dovada avem conversatia pe facebook). Tot atunci am achitat integral iar actele le-am primit cu o saptamana inaintea plecarii fapt pentru care nu am mai putut sa facem pasaportul si am pierdut excursia. patronul agentiei a dat/o afara pe domnisoara ce ne facxuse actele si s-a spalat pe maini. Cui sa ma adresez sa imi pot recupera banii?
Va multumesc!

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 22 Dec 2014, 14:38

Adresati-va instantei cu o actiune civila.

Post Reply