custodie
Re: custodie
Ati putea obtine custodia exclusiva (exercitarea autoritatii parintesti doar de catre un parinte) mai usor daca ati avea acordul tatalui minorei, altfel custodia exclusiva se acorda de catre instanta de tutela in situatii exceptionale, dar nu e imposibil de obtinut, potrivit art. 398 NCC - (1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanta hotărăste ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinti. Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia. Daca aveti castig de cauza puteti parasi tara cu minora fara semnatura tatalui.
dc pot dovedi caci tatal nu are un loc de munca stabil,o locuinta propie o stabila ,minora locuieste intr-o situatie fara multe resurse .,am mai multe posibilitati de a castiga procesul ptr custodia minorei¿', si dc minora doreste veni la mine as avea mai multe posibilitatii ,,ce documente imi trebuiesc din spania ,,pentru adeschide proces in tara ,,caci am intrebat peste tot si in fiecare loc imi spun cate ceva diferit.multumesc pentru raspunsu anterior ,,
Minora va fi audiata in Camera de Consiliu de catre judecator si se avea in vedere optiunea ei. Acte necesare ar fi: un contract de munca ori adeverinta de salarizare, un contract de inchiriere la care adresa se va face o ancheta sociala in Spania.