Buna ziua!
In urma cu 2 ani si jumatate am sesizat un consum foarte mare inregistrat de contorul Enerlux ce ne deservea pana atunci,motiv pentru care am solicitat verificaea metrologica a cestuia.Dupa foarte mult timp,mai exact in data de 17.noiembrie 2014 am primit un ultim raspuns(dupa ce timp de 30 de luni ne-am tot ,,cerut,, si ,,oferit ,, informatii despre cum ajunsesem la un consum de 900 de kwh-ati pe luna de la 200-250 si de fiecare data incercand sa ma intimideze in asa fel incat sa platesc ceea ce considerau ei ca ar fi fost inregistrat corect)raspuns care ma informa ca nu pot da curs unei reevaluari metrologice a contorului respectiv(am solicitat acest lucru pentru verificarea a fost facuta de aceeasi firma care l-a si produs,noi nefiind prezenti sau instiintati ca urma a se face aceasta verificare)pentru ca sigiliile au fost rupte si contorul desfacut si trimis la centru.
As vrea sa stiu daca au voie sa-mi refuze dreptul la o a doua evaluare si daca nu care este temeiul legal care ii obliga sa dea curs cererii mele.
Multumesc anticipat!
Refuzul Enel la o a 2 opinie
Re: Refuzul Enel la o a 2 opinie
Exista o multitudine de alternative pentru a afla raspunsul si nu inteleg cum ati putut sta 30 de luni fara sa faceti nimic.
Daca stati la bloc si aveti contoare pe casa scarii, exista posibilitatea ca un vecin sa fure curent de la dvs. In cazul acesta cumparati inca un contor electric, la mana a doua si vi-l montati in casa (prin electrician autorizat). Exista contoare atat de mici, incat incap in tabloul de sigurante si costa doar 110 lei.
Daca stati la casa, mai puneti un astfel de contor imediat dupa primul (tot prin electrician).
In functie de diferentele indicate de contoare, aveti 2 posibilitati:
1) contoarele arata la fel, si atunci trebuie sa chemati un electrician sa verifice ce anume consuma atata curent.
2) exista diferente semnificative. Daca stati la bloc, faceti testul cu toate sigurantele scoase.
a) Daca dupa ce ati scos sigurantele si ati decuplat toata casa de la energie electrica, contorul de pe casa scarii inca mai indica consum, chemati politia sa prinda hotul. (repetati acest test de mai multe ori).
b) Daca si contorul de pe casa scarii se opreste complet atunci cand va deconectati, inseamna ca nu masoara corect si cereti direct schimbarea lui.
Daca stati la bloc si aveti contoare pe casa scarii, exista posibilitatea ca un vecin sa fure curent de la dvs. In cazul acesta cumparati inca un contor electric, la mana a doua si vi-l montati in casa (prin electrician autorizat). Exista contoare atat de mici, incat incap in tabloul de sigurante si costa doar 110 lei.
Daca stati la casa, mai puneti un astfel de contor imediat dupa primul (tot prin electrician).
In functie de diferentele indicate de contoare, aveti 2 posibilitati:
1) contoarele arata la fel, si atunci trebuie sa chemati un electrician sa verifice ce anume consuma atata curent.
2) exista diferente semnificative. Daca stati la bloc, faceti testul cu toate sigurantele scoase.
a) Daca dupa ce ati scos sigurantele si ati decuplat toata casa de la energie electrica, contorul de pe casa scarii inca mai indica consum, chemati politia sa prinda hotul. (repetati acest test de mai multe ori).
b) Daca si contorul de pe casa scarii se opreste complet atunci cand va deconectati, inseamna ca nu masoara corect si cereti direct schimbarea lui.