IMPOZITUL PE CLADIRE

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
cami 1

IMPOZITUL PE CLADIRE

Post by cami 1 » 09 Oct 2014, 22:53

Buna seara
Am rugamintea de a-mi spune daca Primaria municipiului -Directia Taxe si Imp are obligatia de a instiinta in scris , in fiecare an ,suma datorata din imp pe cladire , prin trimiterea unui plic ce contine actul oficial de impunere . Mentionez ca timp de 5 ani am fost la ghiseele lor , in luna februarie , pt a ma informa daca pe numele meu sau al sotului exista ceva de plata impozite sau amenzi .
De fiecare data primeam raspunsul ca suma de plata la mine este in zero datorita actului de handicap accentuat depus la ei in 2009 . Acum am primit un inscris ce constituie titlu de creanta in care mi se solicita plata impozitului pe cladire pe ultimii 5 ani cu dobanda ,datorita faptului ca nu le-am prezentat certificatele de handicap ulterioare . Acum intrebarea mea este : ce trebuia sa fac atunci cand mergeam la ghiseul lor ,sa-i cer un act stampilat ,din calculatorul lor din care reiesea ca suma datorata este zero . Ce sa o intreb pe functionara ? Intrebam de suma de plata , nu intrebam daca trebuie sa aduc acte din moment ce era deja operata impunerea . Este ca si cum s-ar duce cineva la doctor , el ii spune ca are piciorul rupt , iar pacientul intreaba daca vrea sa-i arate radiografia . Timp de 5 ani au dormit la servici , au primit chiar si salarii si acum cer bani si dobanda .
Spuneti-mi daca vi se pare corect ? NU am stiut ca trebuie sa depun acel act si nici acum nu stiu daca e adevarat ce cer sau e o gaselnita de-a lor. Multumesc.

Silviu

Re: IMPOZITUL PE CLADIRE

Post by Silviu » 10 Oct 2014, 10:38

Momentan nu va ramane decat calea instantei de judecata, altfel trebuie sa platiti suma respectiva. Daca functionara respectiva v-a spus ca sunteti inregistrata cu actul de handicap, trebuie verificat acest aspect, iar in acest sens va sfatuiesc sa consultati un avocat din zona in care locuiti.

Post Reply