intrebare pentru custodia copiiilor

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

intrebare pentru custodia copiiilor

Post by Guest » 08 Oct 2014, 11:59

buna ziua. as vrea sa intreb daca se poate, cazul meu contra sotiei mele. vreau sa deschid doasar de custodie a copiiilor( am doi baieti de 14 si 7 ani) care locuiesc doar cu mine de aproape 5 ani, sotia fiind plecata in strinatate. acum 5 ani sotia a plecat cu mincina ca merge sa lucreze in cipru si sa vinedem apartamentul di romania care a fost dobandit cu (procuratori de fonduri parintii sotiei) a luat banutii si a plecat in cipru urmand sa ne cheme si pe noi trei. de aici incolo a inceput calvarul, mintindune ca nu poate sa trimita banuti pentru copiii ca nu o lasa sa plece de la munca ca are salariu mare dar sa mai rabdam de foame pana poate ea si tot felul de tertipuri. pana la uram trimitea cam 100 -150 de euro la o luna o luna si jumatate. pana anul trecut cand am aflat ca are pe cineva extraconjugal si ca sa ma descurc singur ca ea numai se intoarce acasa. apoi a venit anul acesta de sarbatoriile pascale acasa mintindune si pe mine si pe copiii ca in septembrie vine de tot si refacem familia le luam casuta inapoi la copii si ca totul va fi bine. dupa care a plecat si la doua saptamanii cam pe la jumatate lunii mai 2014 amprimit mesaje telefonice si poze pe un site (facebook) de pe profilul ei si mesaje din telefonul amantului ca ce face ea acolo si ca el nu o lasa si nici ea numai vrea sa vina acasa. si as vrea sa stiu cum pot sa cer custodia copiiilor si pensie alimentara pentru copiii daca eu nu stiu unde lucreaza in cipru sau daca lucreaza cu forme legale. si daca este vreo solutie sa aflu daca are conturi bancare acolo pentru ca ea asa ne confirmat ca banutii sunt in banca in cipru. va multumesc anticipat

Silviu

Re: intrebare pentru custodia copiiilor

Post by Silviu » 08 Oct 2014, 12:48

Pai... incepeti cu cererea de divort. Apoi stabilirea domiciliului minorilor la domiciliul dvs. cat si cerere de pensie alimentara. Daca nu faceti dovada ca lucreaza efectiv in Cipru sau in alta parte, se va raporta la venitul minim pe economie din Romania.

In principiu, ce doriti dumneavoastra se poate realiza, insa ar fi bine sa consultati un avocat in acest sens.

Guest

Post by Guest » 09 Oct 2014, 08:03

si as mai avea o intrebare: amantul ei a inceput cu amenintari la adresa mea si a copiilor ca vine in tara cu ea si ca ma distruge si imi ia copiii fara acordul meu si al lor si si copiii au inceput sa le fie frica de lucru acesta si imi plang au momente in zi cand tremura si cel mic de 7 ani face pe le pipi si le este frica sa se mai duca la scoala cat sunt eu la servici sa nu vina barbatul ala cu maicasa sai fure. numai stiu cum sa fac. pot sa fac o plangere la politite pe teama asta si sa duc poze cu el si cu ea sa verifice cine este ca am senzatia ca ea este introgasca in cipru de oameni certati cu legea si s-ar putea intampla orice. ea le arata copiilor ca pleaca din cipru in america si se plimba si stiu ca ea nu are pasaport si ar putea intra in america daca nu are viza din romania? ca atunci nu poate sa ajunga decat daca are acte false facute de acel barbat cu care ar putea sa faca rau mie si copiilor. ce ma sfatuiti sa fac in cazul asta? va multumesc anticipat

Silviu

Post by Silviu » 09 Oct 2014, 13:45

Plangerea la politie e cam degeaba. Totusi, insist in a va trimite la un avocat, acesta va sti cum sa va indrume. Pe forum va putem da "mici" idei, va ajutam cu chestiuni relativ marunte, dar in mare trebuie sa colaborati direct cu un profesionist.

Guest

Post by Guest » 15 Oct 2014, 07:49

DACA SOTIA MEA A VANDUT UN APARTAMENT MINTINDU-NE SI PE MINE SI PE COPII CANE MUTAM IN ALTA TARA SI CA O SA CUMPARAM ASA ACOLO PLECAND CU TOTI BANII ASPUTEA SA REUSESC SA RECUPEREZ DIN BANII? MENTIONEZ CA ERA TITULAR DE CONTRACT IAR EU SI COPIII ERAM DOAR MEMBRI IN CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE AL APARTEMENTULUI. APARTAMENTUL A FOST CUMPARAT SI SCRIS IN CONTRACT CA PARINTII SOTIE ERAU PROCURATORI DE FONDURI. VA ROG SA-MI SPUNETI DACA AM SANSA SA CASTIG SA POT CUMPARA CASA PENTRU COPIII MEI CARE SUNT CU MINE DE 5 ANI IAR EA ESTE IN STRAINATATE CU TOTI BANII SI CU ALT BARBAT CEEA CE A ARATAT COPIILOR PE PAGINA EI DE SOCIALIZARE SI NU CONTRIBUIE CU NIMIC LA CRESTEREA LOR. MULTUMESC MULT

Av. Aura Ivan

Post by Av. Aura Ivan » 16 Oct 2014, 11:05

Buna ziua,

Puteti sa actionati in judecata sotia dvs., sa solicitati divortul, incredintarea minorilor catre dvs. si obligarea sa la plata pensiei de intretinere. Aceasta din urma sa va stabili la pana la 1/3 din venitul net. O puteti executa prin Min. Judtitiei. Trebuie sa cunoasteti locul ei de munca din Cipru.
In legatura cu casa, ar trebui sa vad contractul incheiat, dar, daca parintii sotiei sunt procuratori de fonduri inseamna ca au dat banii pentru dobandirea acestei case. Trebuie sa dovaditi contributia dvs. la dobandirea bunului, daca a fost dobandit in timpul casatoriei.
Pot sa va ofer o consultatie, ca avocat.
Cu stima,

Post Reply