Hartuire prin procese multiple
Hartuire prin procese multiple
Buna ziua , am si eu o situatie destul de complicata cu un unchi care , in intentia de a ma impiedica sa vand un teren ce-mi apartine ma da in judecata si pune sarcina pe terenul respectiv astfel incat in aproximativ un an de zile nu am avut terenul liber de sarcini nici macar o zi . Pretentiile lui sunt absurde dorind sa-si creasca suprafata de teren ce o detine in vecinatatea terenului meu de la 300 mp la 500 mp , desi nu detine documente in acest sens , dar pretinde ca in zona exista un plus de teren si ca i s-ar cuveni lui . Precizez ca in aceasta perioada a intentat 2 procese , respinse ambele , dar cu urmari pentru mine intru cat am pierdut 2 clienti reali . In perioada 2003-2009 am mai avut 3 procese referitoare la acelasi lucru , doar ca schimba in actiunile introduse ori denumirea actiunii , ori suprafata pretinsa , astfel incat sa nu fie identice procesele . Si acelea au fost respinse , iar pentru unul dintre ele l-am executat pentru cheltuieli de judecata crezand ca asta il va determina sa se opreasca . Inutil insa , deoarece din 2013 a reinceput cu acelasi lucru . Ce pot face in aceasta situatie ? Pot face plangere impotriva lui pentru hartuire prin procese multiple ?
Re: Hartuire prin procese multiple
Conasultati un avocat in aceasta speta si lucrurile se pot rezolva. Av. Mircea Pelea -mirceapelea@yahoo.com
Re: Hartuire prin procese multiple
Exercitarea unui drept este considerată abuzivă atunci când dreptul nu este utilizat în vederea realizării finalităţii sale, ci cu intenţia de a vătăma o altă persoană sau contrar bunei-credinţe. Puteti formula impotriva unchiului dvs. o actiune civila avand ca obiect abuzul de drept procesual, Noul cod civil sancţionand exercitarea drepturilor procedurale cu rea-credinţă şi contrar scopului în vederea căruia au fost recunoscute de lege, părţii care foloseşte aceste drepturi în mod abuziv revenindu-i obligaţia de a răspunde pentru prejudiciile cauzate. Puteti solicita daune de natura materiala sau morala.