Prescriptia creditului

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
focus

Prescriptia creditului

Post by focus » 02 Oct 2014, 11:00

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Am luat un credit in septembrie 2008, l-am achitat pana in iunie 2010. De atunci am primit acasa vreo 3 notificari in cursul anului 2010 si apoi nimic. Am o cunostinta la banca de unde am contractat creditul si mi-a spus ca in prezent creditul meu este o parte datorie curenta si se trece lunar rata la restanta, nu s-a declarat scadent anticipat integral.
Creditul a fost contractat pe o perioada de 10 ani, pana in septembrie 2018.

Daca banca nu a facut nimic pentru recuperare, nu s-a prescris datoria, mai pot fi executat silit?

Am citit ca termenul de prescriptie este de 3 ani, daca banca nu a facut nimic in acesti 4 ani mai poate sa ma execute silit?

Multumesc.

Silviu

Re: Prescriptia creditului

Post by Silviu » 02 Oct 2014, 11:54

Banca poate oricand sa inainteze cererea de executare si sa va treziti executat. Tine de dvs. sa va formulati aparari in sensul prescriptiei. Daca se intampla, consultati un avocat din zona in care locuiti.

Av. Aura Ivan

Post by Av. Aura Ivan » 24 Oct 2014, 09:31

Fiecare rata are un termen de prescriptie distinct, de trei ani, pentru plata. Trebuie vorbit la banca si reesalonata datoria. Aveti bunuri pe numele dvs? Mosteniri nedezbatute? Aveti grija!
Incercati sa gasiti o rezolvare a problemei, nu evitarea ei...

focus

Post by focus » 24 Oct 2014, 10:12

Nu am bunuri pe numele meu.
Inteleg ca pentru fiecare rata termenul de prescriptie este de 3 ani, dar o parte din rate din iunie 2010 pana in septembrie 2011 , mai exact 15 rate cu dobanzile aferente nu s-au prescris daca nu s-a intreprins nimic de catre banca?

Post Reply