somatie executor judecatoresc

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

somatie executor judecatoresc

Post by Guest » 27 Sep 2014, 16:33

Buna seara! Rog mult pe cineva sa ma ajute cu urmatoarea problema: Am facut cadastrul apartamentului in care locuiesc, in ideea ca mama(proprietar actual) urma sa il treaca pe numele meu. Surpriza a fost ca am primit actele cu sarcina pe apartament din cauza unei asa-zise creante in urma unui credit. Am aflat ulterior ca mama, care facuse un credit acum cativa ani, nu a platit toate ratele. Conform actelor, a fost somata in 08.01.2009, somatie emisa de executorul judecatoresc, pentru o suma de 8500 lei ce reprezinta "debit de cheltuieli si executare".
Problema e ca nu mai stie nici cat a mai ramas cu datorie de la ei, si nici de somatie nu stiam si acum ma intereseaza sa stiu ce contine.
Cum pot afla daca a incetat procedura de executare silita ca urmare a nedesfasurarii actelor si actiunilor in termen legal din partea creditorului sau cum pot afla starea dosarului sau numarul? Ca am cautat dupa nume si an in ECRIS si nu am gasit nimic. Si nu cumva dupa 3 ani datoria asta se prescrie? Sau cum aflu daca nu cumva a intervenit perimarea executarii silite? Sincer, nici nu stiu incotro sa o apuc si ce sa fac... Multumesc!

Silviu

Re: somatie executor judecatoresc

Post by Silviu » 27 Sep 2014, 17:40

Va trebui sa consultati un avocat in acest sens. Consider ca atata timp cat dupa aceasta somatie nu s-a mai efectuat niciun act de executare silita, este prescris dreptul la executare silita.

Eu vad doua posibilitati:
1. Contestatie la executarea sumei de 8500 lei sau
2. In temeiul Art. 35 Cod procedura civila (Constatarea existenţei sau inexistenţei unui drept
Cel care are interes poate să ceară constatarea existenţei sau inexistenţei unui drept. Cererea nu poate fi primită dacă partea poate cere realizarea dreptului pe orice altă cale prevăzută de lege.) se poate introduce o actiune in constatarea prescriptiei dreptului la executare silita.

Cred ca prima ar avea mai mult succes, dar pana la urma avocatul pe care il veti consulta va va putea sfatui mai bine.
Va doresc succes.

Post Reply