Impartire a bunurilor fara succesiune?
Impartire a bunurilor fara succesiune?
Buna ziua Am si eu o nedumerire si a-si dorii sa fiu lamurit.In urma decesului tatalui nostru am ramas 3 frati si mama noastra. Mama are o virsta si vrea sa ne lase mostenire bunurile care l-ea dobindit impreuna cu tatal nostru.Am intrebat care sunt procedurile legale prin care sa devenim proprietari si am ajuns la dezbatere succesorala sau prin instanta. Bun dar sun niste taxe.. de trebuie sa vindem din mostenirii ca sa le achitam.Intrbarea mea este daca noi fratii impreuna cu mama noastra suntem deacord cum sa impartit mostenirea si nu avem alte pretentii nu se poate face alt act {testament ,act sau declaratie notariala},ceva care sa nu ne duca la taxele enorme care trebuie platite la succesiune sau prin instanta ca apoi dupa moartea ambilor parinti sa devenim proprietari?
Re: mostenire
Buna Ziua! Da, succesiunea poate sa fie facuta la mediator. Se administreaza aceleasi acte ca si la notar. De asemenea este nevoie de o incheiere notariala in cazul in care a fost depusa in prealabil o cerere in instanta de catre unul din mostenitori. Diferenta dintre o succesiune facuta la notar si la mediator consta in priml rand si in costuri relativ mai mici ....restul....este exact ca la notar.
Re: mostenire
Ceea ce ati face la mediator nu ar avea nicio valoare atata timp cat nu ar fi consfintit la o instanta.
Succesiunile sunt in general foarte costisitoare, fie notariale sau prin instanta. Consultati un avocat aferent localitatii dvs. o sa va lamureasca mai bine.
Succesiunile sunt in general foarte costisitoare, fie notariale sau prin instanta. Consultati un avocat aferent localitatii dvs. o sa va lamureasca mai bine.