executare silita

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

executare silita

Post by Guest » 10 Aug 2014, 09:18

Buna ziua. Am si eu o problema va rog din suflet sa mi dati un sfat ca sunt disperata. In anul 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 20000 lei la ING Bank, aveam rata pe luna de 300 lei, intre timp a scazut la 270 lei, am platit rata intraga pana in 2013 cand nu am mai avut posibilitate, deoarece in 2010 am fost disponibilizata de la serviciu si nici un alt loc de munca nu am gasit pentru ca am probleme de sanatate, am fost operata la coloana iar acum ar trebui sa ma operez iar dar nu am bani.Din 2013 am platit cate 150 lei pe luna, banca nu a fost de acord cu suma asta si m a dat la o asociatie de executori din Bucuresti ;AEQUITAS; . Am primit o somatie prin care ma executa silit sa depun suma de 11568lei plus cheltuielile de executare intr un cont la o banca din Buc. . Am luat legatura cu acest domn executor , i am explicat situatia, mi a zis sa fac o cerere sa specific cat pot sa platesc pe luna si imi va trimite un cont la o banca din Giurgiu in care sa depun acesti 150 lei. Nu mi a trimis nici un cont, am sunat din nou si mi a zis ca banca nu este de acord si ca imi vor lua casa. Este posibil ca pentru 11000 lei sa imi ia casa? ajutati ma va rog ca nu mai stiu ce sa fac. Sotul meu are un salariu de 700 lei si mai avem si un copil. NUmai pot am ajuns la capatul puterilor. VA multumesc!

Adi81

Re: executare silita

Post by Adi81 » 13 Aug 2014, 17:47

Executorul este angajat de banca se recupereze banii. Nu poate accepta esalonari, fara acordul banii care l-a platit pana in acest moment.
Astfel, daca aveti casa pe numele dvs. ea va putea fi vanduta la licitatie, si din banii obtinuti se vor plati datoria dvs, dobanzile, onorariul executorului judecatoresc (cateva mii de lei) si cheltuielile de judecata (cateva sute de lei). Restul banilor vi se vor inapoia.

Pentru o suma atat de mica, ar fi fost mai bine sa cautati o solutie de a plati inainte de a se ajunge la executare silita, ca sa nu mai platiti toate aceste cheltuieli suplimentare. Macar vindeati casa de bunavoie la pretul pietei, decat sa o vanda executorul judecatoresc la 75% sau 50% din pretul real.

Post Reply