Buna ziua,
Subsemnatul MOCANU LUCIAN LAURENTIU din Braila ,str.G-ral E.Grigorescu ,bl.59,sc.2,ap.33 ,doresc sa ma lamuriti intr-o problema .
Am fost nevoit sa plec in strainatate pentru a munci , pentru familie , avand si un copil cu probleme medicale.
Unitatea la care am lucrat nu are contract colectiv de munca, iar conducerea ma someaza sa imi dau demisia, desi nu sunt la zi cu plata salariilor de cateva luni bune.
Doresc sa stiu cum e mai bine pentru mine, pentru a putea sa imi recuperez banii pe salariu din lunile din urma, nu vreau sa ii pierd.
Care din variantele de mai jos e avantajoasa ?
- sa imi dau demisia si o sa primesc salariul din urma;
- sa astept sa ma dea ei afara si o sa primesc salariul din urma
Va multumesc tare mult
Astept raspuns
recuperare drepturi salariale
Re: recuperare drepturi salariale
Buna Ziua! Va rog sa ne precizati cateva lucruri: Lucrati? Nu mai lucrati? In ce tara? Nu am inteles din intrebarea dvs! Parerea mea este ca trebuie anuntate autoritatile deoarece, veti fi dat afara si fara bani primiti ...toate astea pentru ca nu exista un contract de angajare. Iar dvs. nu aveti cum sa faceti dovada ca lucrati acolo. (Sfatul meu este sa mergeti la autoritatile financiare din zona/oras/tara unde lucrati sa cereti dovada ca sunteti un bun contribuabil si ca lunar s-a retras retributia dvs "mentionati ca doriti sa faceti un credit rapid si doriti sa le dovediti calitatea de contribuabil"...Primiti raspuns sec NU SUNTETI in baza noastra de date, mergeti cu plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca precum ca nu ati stiut de acestea situatie iar a doua zi mergeti normal la lucru.) Daca sunteti prinsi ca lucrati la negru (fara forme legale) atat dvs. cat si angajatorul veti fi amendat..... Pe viitor va sfatuiesc sa lucrati doar cu forme legale...Ce se intampla daca va imbolnaviti dvs.? Intr-o tara straina?...? Fara asigurare?.... Oricum multa sanatate atat dvs cat si copilasului dvs.