Vreau sa trec copilul pe numele meu

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
gabyflo79

Vreau sa trec copilul pe numele meu

Post by gabyflo79 » 24 Jul 2014, 07:24

Buna ziua .Am un copil cu cineva cu care ma-m cunoscut in Italia acum 5 ani.La vremea respectiva nu am fost sigur ca este copilul meu si nu lam recunoscut ,acum vreau sa il trec pe numele meu doar ca eu sunt din Pitesti iar mama din Baia Mare,problema este ca ea din cauza unor probleme medicale nu se poate deplasa la Pitesti, intrebarea este Daca mama copilului imi face o procura sau ceva de genu pot sa trec copilul pe numele meu.Multumesc anticipat ,astept raspuns.

office_euromarmenor

Re: Vreau sa trec copilul pe numele meu

Post by office_euromarmenor » 24 Jul 2014, 09:09

Deplasati-va dvs. la Baia Mare, asa ii veti intinde si mamei o mana de ajutor si va veti cunoaste copilul mai bine.
REVENIND la ale noastre :
-mama poate face o procura speciala.
-recunoasterea de paternitate este un act declarativ de filiatie care produce efecte retroactive;
-este un act unilateral si nu poate fi revocat.

gabyflo79

Post by gabyflo79 » 26 Jul 2014, 21:24

Va multumesc pt raspuns ,,merg deseori la Baia Mare chiar si de 4 ori pe an problema este cum pot obtine acea procura,, speciala ,,daca ati putea fi mai explicit si cu mai multe detali.Multumesc.

office_euromarmenor

Post by office_euromarmenor » 26 Jul 2014, 21:43

Buna Seara!
Daca mergeti dvs. la Baia Mare trebuie sa dati o simpla declaratie de recunoastere a copilului la starea civila sau notar. Apoi va adresati instantei ca aceasta sa stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului, program de vizita, pensie de intretinere etc....( toate astea doar daca nu ati cazut de comun acord cu mama copilului)
Daca nu mergeti dvs. ea va poate trimite PROCURA SPECIALA (facuta la notar) prin care specifica......dupa care reluati ce am scris mai sus...fuga la starea civila....instanta dupa caz

Post Reply