Buna ziua !
In anul 1982 mama mea a murit. La acea data eram 3 frati de mama, dar cu 2 tati : primii 2, cei mari cu un tata si eu cea mica cu un alt tata. Eu locuiam impreuna cu parintii intr-un apartament de stat, de la ICRAL primit de mama de la intreprinderea unde lucra. Deci nu era contractat pentru cumparare.Dupa decesul mamei in 1982 nu am facut succesiune. Fratii mei mai mari erau casatoriti si locuiau fiecare in cate un apartament pe care il contractasera si il achitau in rate pe o perioada de 25 ani. In anul 1987 eu m-am casatorit ramanand in acest apartament, iar tatal meu s-a recasatorit si s-a mutat la sotie. In perioada 1991-1993 eu impreuna cu sotul am cumparat acest apartament (in rate). In anul 2007 sora mea cea mare a decedat, iar in anul 2009 a decedat si tatal meu. Anul acesta am facut succesiunea dupa tatal meu impreuna cu sotia supravietuitoare cotele fiind 5/8 pentr sotia supravietuitoare si 3/8 pentru mine ca fiica. Sotia supravietuitoare doreste sa vanda acest apartament lucru care pe mine nu ma deranjeaza, dar fratele meu mai mare (frate de mama) a spus ca macar acum sa il iau si pe el in calcul daca la decesul mamei noastre a cedat in favoarea mea pentru ca eu am ramas in casa. Mentionez ca apartamentul in care locuiesc acum in anul 1982 cand a decedat mama, apartinea ICRAL. Nu s-a facut nici-o succesiune. Va rog sa ma ajutati si va multumesc.
Mostenire - succesiune
Re: Mostenire - succesiune
In aplicarea prevederilor art 448 NCC, nu exista nici o diferenta dupa cum descendentii sunt din casatorie sau din afara casatoriei, legea stabilind o egalitate totala a acestora fata de autorul mostenirii. Acelasi raport de egalitate exista si intre descendentii proveniti din rudenia fireasca cat si din cea civila, respectiv din adoptie.