Buna ziua.Am mai multe intrebari dar o sa incep intai sa va [ovestesc ce sa intamplat.....Sunt angajata la o casa de amanet....anul trecut am facut cateva contracte fictive (adik...am avut nevoie de 300 lei si am facut un contract fictiv si am incasat banii)...,...pe masura ce timpul trecea si venea data scadenta le prelungem si ca sa acopar suma prelungirilor faceam un alt contract tot fictiv..si tot asa...soldl firmei a crescut dar doar fictiv...banii ptr prekungiri eu nu-i aveam fizic ci doar in acte////( am mai pus su din buzunar o parte din banii ptr prelungiri,am mai lichidat cate un ctr,cand aveam bani sa pun)....( mentionez ca suma care am luat-o pe ctr fictive este de 4000 lei...dar nu toti odata)....acum 2 luni sefii su descoperit situatia....si spun ca am de dat un prejudiciu de 20.000 de lei....ca soldul firmei cu atata ar fi trebuit sa creasca in decursul unui an de zile...si lor nu le-a crescut....e posibil ca in timp de un an de zile atata datorie sa se fi strans...mentionez ca eu le am dat suma de 6000 de lei(doar atat am avut) si ei au lichidat din ctr fictive...si acu spun ca mai sunt ctr fictive de lichidat in valoar de 20.000lei( cu tot cu comisioane).Seful nu a facut nici o plangere la politie de acum 2 sapt de cand sa descoperit totul......le am explicat ce sa intamplat cum am procedat...am mers in continuare la serviciu( statea el cu mn in timpul programului)-eu nu mai detin cheile de la serviciu din data de 10 mai...seful nu a facut plangere la politie dar ma ameninta ca daca nu le dau banii o sa o faca....a lichidat o parte din ctr fictive...si mi a spus sa mergem la notar sa facem un ctr...precum ca mi-a imprumutat mie banii acestia si sa spunem un termen in care sa i inapoiez...deocamdata nu am ajund la notar/....
Eu sunt insarcinata in aproape 8 luni...pe data de 2 iunie am fost la contab si am depus concediul prenatal...el mi l a semnat dar mi a spus ca nu o sa mi dea banii pe prenatal si pe zilele de concediu de anul trecut,ca o sa mi opreasca ca sa si mai recupereze din paguba...pe data de 15 mai trebuia sa primesc salariu dar nu l am primt...a retras banii ptr salariu din firma dar nu mi ia dat...mi a mai lichidat 3 ctr fictive....aaaa...incepand de astazi el a adus o alta fata sa lucreze in locul meu,eu intrand in prenatal....voiam sa va intreb daca face plangeere pot fi arestata daca sunt gravida mai am o luna si nasc....???
Are dreptul sa imi opreasca banii ptr [prenatal si banii ptr concediul?
Paguba pe care trebuie sa o platesc eu este inradevar de 20.000 lei daca eu am luat doar 4000...si banii ce trebuiau incasati ptr prelungirea contractelor erau fictivi existau doar pe acte,niciodata fizic..si eu nu mi i am insusit...eu mi am insusit aprox 4000-5000 lei?
pot face cumva sa l oblig sa mi dea banii pe prenatal...sunt disperata...din luna aprilie nu am prim salariul,...de pe 10 mai stau intr-o teroare ca mi spune ca merge la politie si o sa ma aresteze si o sa mi ia copilul si n o sa apuc sa l vad .......nu stiu cum sa procedez...mi am recunoscut fapta...am adus 6000 lei....nu mai stiu ec sa fac ...pana voi naste si voi primi postantalul nu am nici un venit daca el imi opreste banii pe prenata....cum ma sfatuiti sa procedez? va rog astept un sfat...multumesc...
arestare gravida
Re: arestare gravida
Buna ziua !
Stimata doamna,firma la care lucrati are dreptate. Daca s-au descoperit aceste ilegalitati dv. va trebui sa raspundeti pentru ele. Cat priveste ARESTAREA si CONDAMNAREA este posibil sa se intample acest lucru chiar daca sunteti gravida. Dar, deocamdata, observati ca, cei de la firma nu au sesizat inca organelor de politie faptele savarsite de dv. Legat de retinerile salariale firma nu are dreptul sa va retina sumele respective, intrucat nu exista nicio baza legala, mai precis, nu exista nicio hotarare judecatoreasca prin care sa se dispuna un asemenea lucru. Oricum, situatia dv. este si ramane destul de complicata. Singurul lucru pe care il puteti face este sa returnati suma datorata firmei iar firma la radul ei va va restitui sumele reprezentand concediul prenatal retinute in mod ilegal, asa cum am spus anterior. Pentru orice alte informatii ma puteti contacta telefonic.
avocat Mircea PELEA
contact tel.: 0724619081
Stimata doamna,firma la care lucrati are dreptate. Daca s-au descoperit aceste ilegalitati dv. va trebui sa raspundeti pentru ele. Cat priveste ARESTAREA si CONDAMNAREA este posibil sa se intample acest lucru chiar daca sunteti gravida. Dar, deocamdata, observati ca, cei de la firma nu au sesizat inca organelor de politie faptele savarsite de dv. Legat de retinerile salariale firma nu are dreptul sa va retina sumele respective, intrucat nu exista nicio baza legala, mai precis, nu exista nicio hotarare judecatoreasca prin care sa se dispuna un asemenea lucru. Oricum, situatia dv. este si ramane destul de complicata. Singurul lucru pe care il puteti face este sa returnati suma datorata firmei iar firma la radul ei va va restitui sumele reprezentand concediul prenatal retinute in mod ilegal, asa cum am spus anterior. Pentru orice alte informatii ma puteti contacta telefonic.
avocat Mircea PELEA
contact tel.: 0724619081