Buna ziua, ma numesc Mihu Aurel si sunt victima unui caz de neintelegere.Acum aproximativ o luna doua, am fost cu niste prieteni in podul unui vecin pe care il cunoastem.A trecut timp, si tovarsul nostru ne anunta ca ii lipsesc 500 de lei si obiecte de cupru in valoare de 200 de lei si ca vrea de la fiecare 230 de lei ca sa ii acoperim paguba.Chestia e, eu nu am participat la furt (si nu a avut loc in seara aia, se stie doar ca noi am fost in podul casei si bunurile au disparut) , si nu am de unde sa ii dau suma respectiva, dat fiind faptul ca sunt minor.
Este posibil sa fiu sanctionat de catre autoritati pentru ca am fost in podul casei si atat? Ma gandeam ca as putea fi pus sub acuzarea de viol de domiciliu, si daca as fi, cam ce sanctiuni ar fi prevazute?
Multumesc anticipat.
Later Edit:De asemenea, stim care din noi a furat cuprul, dar nu putem dovedi, iar cei 500 de lei disparuti raman un mister.Si daca va intrebati ce faceam in pod, ne ascundeam sa fumam, dar nu am furat nimic nici de acolo nici din casa (cel putin eu).
Viol domiciliu
Re: Viol domiciliu
Nu te speria, intrucat esti minor repara prejudiciul cat poti: . Art 192 Violarea de domiciliu se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni - 4 ani cu (fara antecedente/ suspendare) . Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. 230 lei nu mi se pare o suma care merita sa-ti strice viitorul. Discuta cu parintii tai deoarece esti minor si ajungi cu ei la o intelegere, iar ca sfat ia legatura cu pagubitul si incearca sa-i deschizi ochii......APROPO: Pentru anumite infracţiuni, unde legea prevede plângerea prealabilă, plângerea se depune înb termen de 2 luni de la data la care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul. Daca nu a depus plangere e un lucru bun
Re: Viol domiciliu
Ba sa am pardon! Ia sa depuna plangere si sa dovedeasca furtul! Poti avea calitate de martor in toata chestia asta si cam atat, cu conditia ca in cazul unei eventuale plangeri sa spui tot ce cunosti, fara sa ascunzi nimic.