certuri familiale

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
camila

certuri familiale

Post by camila » 02 May 2014, 18:48

Buna seara,
Sotul meu a generat o cearta cu mine, finalizata cu agresiune fizica si chemare politie(de catre el) in 31.03.2014 dimineata. In incident, in proprie aparare, l-am zgariat pe fata. In 31.03 a fost la IML , apoi a depus plangere la Parchet. In 29.04.2014 sunt anuntata telefonic de plangerea lui de catre sectia 12, cu rugamintea sa ajung la o impacare/ retragere de plangere de catre sot. Acesta doreste sa continue, fiind interesat sa obtina inregistrarea mea cu cazier, sau mai mult, cu cat mai rau cu atat mai multumit va fi. A premediat rezultatul repetatelor certuri la care ajungem, scopul lui declarat fata de mine fiind de a ma vedea in puscarie langa sora mea, la spitalul de nebuni sau sa-mi doresc singura moartea. Din casnicia asta ratata avem 2 copii(4 si 6 ani), stam cu totii la mama lui, care a fost martora la incident insa nu declara in nici un fel. Urmeaza sa merg la sectie pentru declaratie, probabil saptamana viitoare. Avem un istoric negativ deja in cadrul sectiei 12.
As vrea sa merg deja cu un avocat, sunt multe si rele cele intamplate in intreg decursul casniciei si acesta este finalul. Asteptarile mele referitor la sotul meu sunt din cele mai negative, divortul fiind singura optinune pe care o am. Rog urgent opinie si detalii contact avocat. Multumesc,

Adela Bratulescu

Re: certuri familiale

Post by Adela Bratulescu » 09 May 2014, 11:25

dvs. ati depus plangere penala impotriva lui pentru agresiunea fizica pe care v-a cauzat-o?
aveti termen de 60 de zile de la producerea incidentului pentru a putea formula plangere penala impotriva sotului, insa va trebui sa aduceti probe in acest sens: martori, certificat medico-legal(care se obtine de la IML in termen de 48 de ore de la producerea agresiunii). chiar daca nu aveti certificat medico-legal puteti depune o plangere impotriva lui daca puteti demonstra agresiunea respectiva cu martori.
in ceea ce priveste plangerea depusa de sot va trebui sa va prezentati la sediul sectiei de politie cand sunteti chemata. in cazul in care sotul isi retrage plangerea, dosarul se va inchide, deoarece impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 10 May 2014, 09:56

Pe langa cele spuse de colega mea, v-as recomanda sa introduceti si o actiune de divort, solicitandu-i pensie de intretinere pentru cei doi minori. Nu cred ca mai e cazul sa convietuiti cu un asemenea barbat.

Guest

Post by Guest » 12 May 2014, 19:36

Buna seara stimata doamna !

Daca cele relatate de domnia-voastra sunt reale nu trebuie sa aveti niciun moment teama de a va cere drepturile dv. si copiilor dv. Drept consecinta nu va ramane decat sa introduceti o actiune in justitie in care sa va revendicati drepturile dv. si ale copiilor Sunt sigur ca, din cele expuse, calea amiabila de impacare si reluare a unor relatii normale, nu mai este posibila relatiile conjugale fiind iremediabil vatamate. DIN SCURTA DV. PREZENTARE A CAZULUI, AM RETINUT CA LOCUITI PE RAZA SECTORULUI 3.
Daca dv. comsiderati ca va pot fi de folos, nu ezitati sa ma contactati la nr. de telefon 0724619081

Seara linistita !
Mircea PELEA
avocat

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 12 May 2014, 20:25

P.S. Plangerea penala impotriva sotului o puteti formula in termen de 3 luni de la data savarsirii faptei, potrivit noului cod penal.

Guest

Post by Guest » 14 May 2014, 14:43

ART. 284 Noul Cod Procedura Penala
Termenul de introducere a plângerii
În cazul infracŃiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta
trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este
făptuitorul.

Adela Bratulescu

Post by Adela Bratulescu » 14 May 2014, 16:54

termenul de depunere al plangerii prealabile e de 90 de zile

Post Reply