mobbing

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
arbo

mobbing

Post by arbo » 04 May 2014, 01:36

Sunt in situatia de mobbing la o scoala din mediul rural. Colega care m-a hartuit si umilit de aproape un an a reusit sa ma inlature din functia de director (functie pe care am ocupat-o timp de aproape 10 ani, pana la 1 ianuarie 2014) si sa-mi ia locul, dar nu a incetat cu discreditarile, umilirile, jignirile si agresiunile fizice si psihice, diminuarea drepturilor salariale, nerecunoasterea actelor de studii sau a meritelor obtinute legal, favorizarea unor suplinitori in detrimentul meu s.a. Desi am facut nenumarate sesizari Consiliului de administratie al scolii, nu mi s-a raspuns la acestea, colegii au fost instigati impotriva mea, mi s-a violat secretul corespondentei, viata privata imi este pusa in discutie in sedintele de la scoala, sotul a fost nevoit sa-si dea demisia din functia de profesor de la aceeasi unitate scolara, fiind agresat de sotul actualei directoare care, desi nu are nicio legatura cu scoala, a navalit in unitate si l-a amenintat pe sotul meu ca si cand scoala ar fi proprietatea dansului. Nici sesizarile facute catre inspectoratul scolar nu au avut vreun rezultat, actuala directoare nu a fost trasa la raspundere pentru abuzurile facute si pentru nerespectarea legislatiei. I-am solicitat actualei directoare sa ma lase in pace din moment ce si-a atins scopul si mi-a luat functia, altfel voi fi nevoita sa ma adresez postului de politie, dar mi-a comunicat ca nu se la sa pana nu ma inlatura din invatamant si ca politia o sustine in orice demers. Nu mai doresc sa fiu umilita! Ce ma sfatuiti sa fac?

Leon Carmen

Re: mobbing

Post by Leon Carmen » 05 May 2014, 15:16

Puteti initia o actiune in civil pentru atingere adusa reputatiei dvs., sau o actiune pe conflicte de munca, in ambele cazuri insa aveti nevoie macar de un martor si de alte inscrisuri doveditoare.

Post Reply