Acordarea custodiei unui minor tatalui
Acordarea custodiei unui minor tatalui
Se poate in Romania sa se acorde custodia unui minor tatalui? Fratele meu e in proces pt custodia ficei sale si am pierdut procesul de 3 ori. Chiar nu se poate face nimic sa ramana minorul la tata?
Re: Acordarea custodiei unui minor tatalui
In prezent, codul civil prevede ca autoritatea parinteasca se execita de catre ambii parinti, cu exceptia cazului in care exista motive intemeiate ca autoritatea parinteasca sa fie execitata numai de catre unul din parinti. puteti introduce acum actiunea si sa solicitati ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre ambii parinti.
Cred ca am gasit locul potrivit.
Se dau urmatoarele:
Copil -varsta 1 an
Mama - nu are loc de munca deci nu are venit,datorii la casa de sanatate,locuieste cu parinti intro casa fara prea multe utilitati si conditi
Tata- loc de munca dar un minus mic,pe contractu de munca e trecut salariu pe economie,dar profitul lunar este mult mai mare,coasigurat minorul,locuieste cu parinti in apartament cu 3 camere.
Din pacate nu am dovezi ca bruscheaza copilul si nu se poarta ca atare. Nu stiu cat de mult conteaza ce am scris mai sus sau daca am scris bine dar idea importanta este daca pot lua copilul in grija dupa divort sau in custodie . Va multumesc !
Se dau urmatoarele:
Copil -varsta 1 an
Mama - nu are loc de munca deci nu are venit,datorii la casa de sanatate,locuieste cu parinti intro casa fara prea multe utilitati si conditi
Tata- loc de munca dar un minus mic,pe contractu de munca e trecut salariu pe economie,dar profitul lunar este mult mai mare,coasigurat minorul,locuieste cu parinti in apartament cu 3 camere.
Din pacate nu am dovezi ca bruscheaza copilul si nu se poarta ca atare. Nu stiu cat de mult conteaza ce am scris mai sus sau daca am scris bine dar idea importanta este daca pot lua copilul in grija dupa divort sau in custodie . Va multumesc !
Avocat wrote:In prezent, codul civil prevede ca autoritatea parinteasca se execita de catre ambii parinti, cu exceptia cazului in care exista motive intemeiate ca autoritatea parinteasca sa fie execitata numai de catre unul din parinti. puteti introduce acum actiunea si sa solicitati ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre ambii parinti.
toata stima am si eu o intrebare , ce inseamna motive intemeiate sau cat de puternice trebuie sa fie ca sa mi se poata da custodia copilului pt ca si eu sunt in aceeasi situatie ca si cazul de mai sus . astept raspuns va multumesc