Cazier judiciar

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
lucky

Cazier judiciar

Post by lucky » 14 Apr 2004, 16:04

Intrebare:Daca ai incalcat legea intr-o alta tara, esti condamnat si ti se intocmeste cazier acolo. Acest cazier se transmite in tara ta? Ce efecte are acest cazier inafara tarii unde s-a intocmit?

icognito

Post by icognito » 27 May 2004, 19:15

daca infractiunea savarsita apare in cazierul tau , indifetent de tara unde vei locui , in momentul in care va fi nevoie sa prezinti cazierul tau ea va apare deoarece cred ca toate aceste informatii sunt preluate de catre interpol si trimise mai departe spre institutia sau tara unde iti ai domiciliul si care este interesata sa iti afle "istoricul" :) my opinien.nu sunt sigura de ce am zis dar este posibil sa ma insel sunt novice este scuzabil :D

freedom

Post by freedom » 10 Aug 2005, 09:28

Cineva care a patit-o mi-a spus ca in tara are cazierul curat,ca fapta ramane numai in cazierul de acolo.Doar daca fapta este una grava (omor etc) va fii pusa si in cazierul din tara.Acum..eu stiu... :idea:

excalibur

Post by excalibur » 10 Aug 2005, 09:31

ART. 9-Legea nr. 290/2004
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente; e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea.

freedom

Post by freedom » 10 Aug 2005, 09:46

Aham.M-am lamurit.Grazie! :)

Post Reply