Trafic droguri

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Doriana Andreea

Trafic droguri

Post by Doriana Andreea » 11 Nov 2013, 18:27

Buna seara sunt disperata, am nevoie de ajutor,de o lamurire...Prietenul meu a fost prins cand incerca sa vanda 37 de grame de marijuana, a fost arestat pt 29 de zile, a facut recus si a fost respins ca ne fondat.Saptamana trecuta au fost judecati si in dosarul lor nu era mentionata nici o pedeapsa ci doar ca e mentinut in arest..Ce inseamna asta?
Ce sanse are sa primeasca o pedeapsa cu suspendare tinand cont ca e la prima abatere are cazierul curuat si nu s-a mai ocupat niciodata cu asa cv..Va rog am nevoie de un raspuns :-(

Guest

Re: Trafic droguri

Post by Guest » 11 Nov 2013, 18:31

Va rog :(

Guest

Post by Guest » 12 Nov 2013, 21:22

Doriana Andreea wrote:Buna seara sunt disperata, am nevoie de ajutor,de o lamurire...Prietenul meu a fost prins cand incerca sa vanda 37 de grame de marijuana, a fost arestat pt 29 de zile, a facut recus si a fost respins ca ne fondat.Saptamana trecuta au fost judecati si in dosarul lor nu era mentionata nici o pedeapsa ci doar ca e mentinut in arest..Ce inseamna asta?
Ce sanse are sa primeasca o pedeapsa cu suspendare tinand cont ca e la prima abatere are cazierul curuat si nu s-a mai ocupat niciodata cu asa cv..Va rog am nevoie de un raspuns :-(

Nici nu are cum sa se mentioneze vreo pedeapsa sau modul de executare a acesteiea (in regim de detentie sau in stare de libertate), pana ce nu se pronunta o hotarare judecatoreasca in acest sens, adica pana cand nu se finalizeaza procesul.

Cat despre preapsa si modul ei de executare, aceasta depinde la la caz la caz, de cum interpreteaza instanta gravitatea faptei, de probele din dosar, de antecedente, de cat de mare este gruparea infractionala, de cantitatea de droguri vandute, detinute sau de felul in care au fost obtinute, ...sunt chiar foarte multe cauze de care depinde individualizarea unei pedepse, astfel incat sa poata cineva pe vreun forum sa va spuna exact ce se va intampla.
Sa isi angajeze un avocat bun, care a mai avut astfel de cauze.

Din practica, va pot spune ca sunt situatii in care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei, dar sunt si cazuri in care instanta a dispus condamnari la ani grei de inchisoare.
Multa bafta!

Greu maria

Post by Greu maria » 10 Mar 2017, 16:22

Buna sotul meu a fost arestat pentru trafic de droguri de risc respectiv cannabis ia fost facut flagrant la care el a reusit sa fuga acasa nu la scurt timp politia a ajuns acasa unde au mai gasit 5 kg de cannabis este la prima abatere nu are pe nimeni sa isi injumatateasca pedeapsa el a recunoscut tot in fata politistilore..ce sanse sunt niste sfaturi ce ne-ar putea ajuta multumesc frumos

Sandu Ionut

Post by Sandu Ionut » 15 Mar 2017, 16:16

Buna ziua! Daca a recunoscut tot asa cum s-a mentionat in actul de sesizare, in fata organelor de politie, va putea beneficia de reducerea limitelor speciale ale pedepsei prevazute de lege, ca si circumstanta judiciara atenuanta. Daca si in fata instantei va declara ca isi mentine declaratiile si va uza de procedura simplificata, va beneficia iar de reducerea limitelor pedepsei cu o treime.

Post Reply