Buna ziua,
As avea mare nevoie de un sfat. Acum 2 saptamani sotul meu m-a alungat din casa cu tot cu copii pe motive ca nu sunt destul de gospodina pentru dumnealui dupa 10 ani de casnicie. Tin sa precizez ca locuinta unde traiam este pe numele soacrei mele. Am fost la politie si am facut o declaratie cum ca am fost izgonita de la domiciliu cu cei 2 copii, dupa care am plecat la mama mea. Acum el vrea divortul si zice ca imi ia copii. Ce sanse are el sa imi ia copii in cazul asta?
In momentul de fata detin ca parte financiara doar alocatia copilului de 3 ani si cea de crestere a copiliului pentru cel de 1 an. Mama mea detine un apartament de 2 camere, pensioara pe caz de boala la psihiatrie. Eu am in buletin adresa parintilor.
Va rog mult sa-mi dati un sfat.
Va multumesc anticipat!
In ce situatie raman copii la tata in cazul unui divort?
Re: In ce situatie raman copii la tata in cazul unui divort?
Sfatul meu este sa va luati un avocat. In cauza dvs. se va merge pe probe in ceea ce priveste culpa desfacerii casatoriei. Se vor face anchete sociale cu privire la stabilirea domiciliului minorilor, care vor atesta ca exista sau nu conditii de crestere si ingrijire a acestora.
codul stabileste urmatoarele:
Art. 400
Locuinţa copilului după divorţ
(1) În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic.
(2) Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior.
(3) În mod excepţional, şi numai dacă este în interesul superior al copilului, instanţa poate stabili locuinţa acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimţământul acestora, ori la o instituţie de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului şi îndeplinesc toate actele obişnuite privind sănătatea, educaţia şi învăţătura sa.
codul stabileste urmatoarele:
Art. 400
Locuinţa copilului după divorţ
(1) În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic.
(2) Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior.
(3) În mod excepţional, şi numai dacă este în interesul superior al copilului, instanţa poate stabili locuinţa acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimţământul acestora, ori la o instituţie de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului şi îndeplinesc toate actele obişnuite privind sănătatea, educaţia şi învăţătura sa.