Buna ziua !!! Am o nelamurire ...

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Alexbc

Buna ziua !!! Am o nelamurire ...

Post by Alexbc » 02 Nov 2013, 11:40

Recent cei de la D.I.I.C.O.T s-au prezentat la mine acasa cu mandat de arestare si perchezitie pentru "trafic de droguri " . In urma perchezitiei au gasit cateva grame de iarba.. care imi apartineau pentru ca sunt consumator..dar nu am facut trafic niciodata ! Eu impreuna cu niste "prieteni" ne intalneam zilnic sa consumam.Dupa cele intamplate am declarat ca am venit cu acele cateva grame din italia..pentru ca nu am vrut sa fie afectat cineva..din grupul meu...dar ei au declarat cu totul altceva in legatura cu acest caz..ca eu vindeam si chestii de genul...ei..acum eu as dori sa stiu ce se poate intampla daca imi schimb declaratia data si spun defapt ca aveam acele grame de la cineva cunoscut si nu din italia ? pentru o chestie ce nu am facut risc condamnarea de 10-20 , insa nu este corect pentru ca eu sunt doar consumator...ma poate ajuta cineva sa stiu ce pot face ? Va multumesc anticipat !!!

Silviu

Re: Buna ziua !!! Am o nelamurire ...

Post by Silviu » 02 Nov 2013, 15:33

ART. 3
(1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept,
se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Tu nu ai vorbit cu avocatul tau inainte sa dai declaratie? Ti-ai agravat singur situatia... Poti sa-ti schimbi declaratia, evident, dar te va afecta si aspectul asta, insa intr-o masura mai mica. Conform legii speciale, daca pe parcursul urmaririi penale ajuti organele de cercetare sa prinda pe altcineva implicat in chestiuni privind drogurile de risc etc pedeapsa primita de tine va fi injumatatita.

ART. 16
Persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 - 10, iar în timpul urmăririi penale
denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit
infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

Ia-ti un avocat, acesta poate participa la toate actele de urmarire penala, poti propune probe in apararea ta pe UP, martori etc. Grija mare, pedepsele pentru genul asta de infractiuni sunt astronomice...
Atentie, exista cu siguranta supraveghere anterioara perchezitiei, ti-a fost ascultat telefonul etc. Deci gandeste-te de doua ori pana mai declari alte chestiuni care nu sunt conforme cu adevarul.
Avocatul tau poate sa ceara inclusiv o confruntare a ta cu cei care declara impotriva ta.

Post Reply