Incepind cu anul 2007 sotia mea a incheiat Contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga (40 ore/sapatamina) si salar minim pe economie la acea data.
Incepind cu 01.03.2012 managerul societatii a anuntat-o verbal ca incepind cu 01.03.2012 , norma se reduce la 1/2 (20 ore sapatamina) si 1/2 din salar minim pe economie la acea data, fara a primi un Act aditional la Contractul individual de munca ( unul din exemplare).
In data de 22.10.2013 am solicitat managerului societatii sa-mi elibereze o copie la Actul aditional la Contractul individual de munca al sotiei si am constatat ca la "ANGAJAT" nu era semnatura acesteia, ci una pe care nu o recunoaste?
Am rugamintea sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Actul aditional la Contractul individual de munca este VALABIL sau NUL?
2. Contractul individual de munca poate fi modificat unilateral? Ramine valabil cel initial sau Actul aditional?
3. Imi pot recupera drepturile banesti pierdute prin reducerea salariului si a normei la 1/2 ( desi in loc de 20 ore pe saptamina lucram minim 42 ore si maxim 49 ore - inclusiv simbata si duminica) ?
2. Cum trebuie sa procedez, si unde sa ma adresez, pentru a-mi apara drepturile?
Mentionez ca in aceasta perioada sint in Concediu medical, urmind a-mi pregati dosarul de pensionare pe caz de boala?
Va multumesc pentru ajutor.
Cu stima.
Semnatura falsa pe Act aditional la Contract individual de m
Re: Semnatura falsa pe Act aditional la Contract individual
Cred ca actul aditional in sine este valabil atata timp cat nu este inscris in fals. Adica el produce efecte. Puteti denunta acest fals prin actiune in instanta, de exemplu, contestand actul aditional.
Da, puteti recupera drepturile banesti, la fel, prin contestatia mai sus amintita, desigur in cazul admiterii de catre instanta a unei asemenea cereri.
Va adresati unui avocat, cu inscrisurile pe care le aveti la dispozitie. Acesta va formula actiunea si o va inainta tribunalului competent.
Va doresc succes!
Da, puteti recupera drepturile banesti, la fel, prin contestatia mai sus amintita, desigur in cazul admiterii de catre instanta a unei asemenea cereri.
Va adresati unui avocat, cu inscrisurile pe care le aveti la dispozitie. Acesta va formula actiunea si o va inainta tribunalului competent.
Va doresc succes!