custodia copilului sau decarede din drepturile parintesti?

Familiei
Post Reply
irenasasha

custodia copilului sau decarede din drepturile parintesti?

Post by irenasasha » 14 Oct 2013, 01:14

Buna seara. Am si eu un baietel de 3 ani si as vrea sa obtin custodia unica sau decaderea din drepturile parintesti ale tatalui. Tatal lui este arestat de 2 ani , deci nu am nici un ajutor financiar din partea lui sau a familiei lui cu toate ca lui ii intra in cont la penitenciar 800 lei lunar. In urma cu un an cand el era deja arestat am aflat ca avea o relatie care dura de 5 luni in momentul cand el a fost arestat. Nu a mai fost cale de impacare el fiind indragostit peste masura de noua achizitie, dar am incercat indiferent de relatia dintre noi sa pastrez legatura cu el pt copilul meu. Din partea lui nu a existat niciodata o apropiere fata de copil, nu exista nici un fel de atasament al copilului fata de tatal lui. Am avut discutii aprinse ca tatal lui vruia sa il invete sa vorbeasca prostii, sa injure lucru care nu mi se pare normal din partea unui parinte. in tot acest timp am continuat si relatiile cu bunicii din partea tatalui pana in momentul cand bunicul lui i-a dat 2 palme. tatal copilului are 3 capete de acuzare in acest dosar in care este arestat pt care va face 5 ani plus ca mai are din urma 3 ani jumate pt trafic de droguri si de curand am aflat ca s-ar fi luat un furt ca sa se contopeasca cu pedeapsa de 3 ani jum sa faca mai putin intr-un final. Am sanse sa castig custodia unica? Sau mai mult il pot decade din drepturile parintesti? Si in legatura cu pensia alimentara el daca este arestat va fi obligat sa plateasca ceva sau o va plati din urma cand va iesi de acolo? In aceste conditii il pot obliga la plata cheltuielilor de judecata?
Multumesc.

Leon Carmen

Re: custodia copilului sau decarede din drepturile parintest

Post by Leon Carmen » 14 Oct 2013, 09:24

Puteti initia o cerere de divort cu obligarea la plata pensiei alimentare, de asemenea puteti solicita si custodia exclusiva cu stabilirea domiciliului minorului la dvs. acasa. Plata pensiei de intretinere conform exemplelor din practica judiciara se poade suspenda de facto, in cazul in care cel obligat la plata este retinut, arestat, cu conditia ca dupa ce aceasta stare inceteaza sa achite retroactiv. Cat despre contopirea pedepselor, acestea se contopesc, dar va efectua pedeapsa cea mai mare.

irenasasha

Post by irenasasha » 14 Oct 2013, 14:40

Multumesc mult pentru rapiditatea dumneavoastra. Noi nu suntem casatoriti deci ar fi vorba doar de custodia copilului pe care eu vreau sa o obtin, custodia unica pentru ca , consider comportamentul tatalui inadecvat in educatia copilului. C opilul are deja adresa la locuinta mea aici a stat din prima zi cand am iesit din spital cu el. Va rog sa imi permiteti sa va mai deranjez cu o intrebare pe care am omis-o. In legatura cu programul de vizita al tatalui dupa ce va fi eliberat, as putea obtine acordul instantei ca vizitele sa existe doar in prezenta mea macar pana copilul va avea 14 ani? Nu vreau ca baielelul meu sa fie obligat sa mearga intr-un mediu necunoscut chiar daca este vorba de tatal lui distanta dintre ei va face ca atunci cand el va fi eliberat sa fie ca 2 straini plus ca in casa tatalui copilul meu a fost batut de bunicul lui chiar de fata cu mine si anturajul tatalui l-a facut sa fie acum privat de libertate. Nu as dori ca baietelul meu sa mearga in acele locuri pentru binele si siguranta lui. Multumesc

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 14 Oct 2013, 15:54

Puteti solicita instanţei, printr-un alt capat de cerere, un program de vizita relativ restictiv în sensul că instanţa sa acorde "drept de vizitare" la domiciliul minorului în prezenţa părintelui custodian şi nu dreptul de "preluare de la domiciliul minorului" care ar da dreptul părintelui necustodian să efectueze împreună cu copilul anumite activităţi în afara casei.

Post Reply