stergerea faptei din cazierul judiciar, reabilitare

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
active-pro

Post by active-pro » 13 Mar 2012, 15:08

Fratele meu din cauza unei greseli (nu intru in amanunte) a primit inchisoare cu suspendare 10 luni, si perioada de supraveghere de 3 ani si 10 luni.
Cand se va sterge pedeapsa din cazierul judiciar? Care este termenul pentru reabilitare?
Va multumesc pentru ajutor!

Leon Carmen

Re: stergerea faptei din cazierul judiciar, reabilitare

Post by Leon Carmen » 15 Mar 2012, 11:48

Reabilitarea intervine de drept la expirarea termenului de incercare (3 ani si 10 luni), daca in acest interval nu a savarsit din nou o infractiune si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii. La expirarea termenului de incercare, fratele dvs. poate sa introduca o actiune prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea.

Cucu ion

Post by Cucu ion » 29 Jan 2013, 15:38

Leon Carmen wrote:Reabilitarea intervine de drept la expirarea termenului de incercare (3 ani si 10 luni), daca in acest interval nu a savarsit din nou o infractiune si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii. La expirarea termenului de incercare, fratele dvs. poate sa introduca o actiune prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea.
Bunaziua.

La data de 28-Ianuarie-2010 am primit o condamnare de 3 luni cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani si 3 luni as vrea sa stiu daca la data de 28-ianuarie-2013 beneficiez de reabilitarea de drept si nu trebui sa ma mai adresez instantei judecatoresti.amaentionez ca in aceasta perioana nu am mai avut alte probleme de ordin penal sau civil.
Multumesc anticipat.

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 30 Jan 2013, 20:45

Reabilitarea de drept intervine la implinirea termenului de incercare. Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii. Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este de acordare a reabilitarii ci doar de constatare a reabilitarii de drept.

tierita

Post by tierita » 10 Oct 2013, 10:40

Buna ziua, eu in 2003 am fost condamnat la tribunal la 3 ani inchisoare( c.p art 208,209), dupa care tot in 2003, la curtea de apel sa constatat gratierea faptei prin legea 543/2002, astfel au casat condamnarea la 3 ani inchisoare, si am primit 5 ani termen de incercare.Acum in cazierul judiciar tot condamnarea de 3 ani imi apare, cu dec.pen. nr.xxx din 2003 al Tribunalului si nu al Curtii de Apel, de ce oare?Cand pot solicita reabilitarea?
Multumesc.

Post Reply