Inselaciune intr-un contract civil

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Adrian Hobincu

Inselaciune intr-un contract civil

Post by Adrian Hobincu » 08 Sep 2013, 14:34

Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat juridic. Am incheiat un contract de inchiriere pentru realizarea sediului social al firmei pe care o conduc in 2008. Din 2010 au incepud problemele financiare iar platile am inceput sa le fac din ce in ce mai greu , ajungand la o datorie destul de mare . Am discutat cu ei , le-am explicat situatia , raspunsul lor a fost sa platesc cum pot si cat pot . In 2012 au dat aceasta creanta unei firme de recuperare . Nu au reziliat contractul pe care il aveam, nu i-am mintit , nu le-am promis ca voi plati intr-un timp de .. , etc. Am refuzat orice colaborare cu acea firma de recuperare deoarece metodele lor mi s-au parut cele mai ok, mi-au triimis pe mail niste plangeri penale prin care cereau arestarea mea ( unui procuror) , confiscarea intregii averi( care nu exista) rezultata din comiterea infractiunii de inselaciune etc. Un gen de amenintari care nu cred ca isi aveau locul. Au castigat un proces in civil la care eu nu am fost invitat , iar acum au depus o plangere penala pentru inselaciune art. 215 alin. 1 si 3 . ce ma sfatuiti?

Leon Carmen

Re: Inselaciune intr-un contract civil

Post by Leon Carmen » 10 Sep 2013, 15:09

Plangerea penala pe care au depus-o impotriva dvs. nu poate primi decat o rezolutie cu neinceperea urmaririi penale, deoarece raporturile dintre dvs. sunt guvernate de dispozitiile legii civile. Va sfatuiesc totusi, sa achitati creanta si sa parasiti locatia respectiva, daca inca n-ati facut-o.

Post Reply